Sabah

KAHRAMANLA­RA TOZ KONDURTMAM 15 Temmuz’da Köprü’de direnen kahramanla­ra ‘provokatör’ diyen darbeci yarbaya mahkeme başkanında­n tokat gibi yanıt

-

15 TEMMUZ darbe girişimi sırasında Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nü tankla kapatan ve 3 kişiyi şehit edip 49 kişiyi yaralayan darbeci askerlerin Silivri’de yargılandı­ğı davada çarpıcı bir diyalog yaşandı.

HAKARETE SERT TEPKİ

SANIK eski Yarbay Adnan Uygun, köprüde darbeye direnenler­e “Provokatör­ler” diye hakaret edince, 29. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Mustafa Çakar sert çıktı: “Senin yaptığın provokasyo­n. Demokrasi kahramanla­rına gölge düşürtmem.”

“HAİN” DİYE BAĞIRDILAR

DURUŞMADAK­İ şehit yakınları ve gaziler de Uygun’a “Sen hainsin” diye bağırdı. Eski Yarbay Uygun 4 kez ağırlaştır­ılmış müebbet ve 1093 yıla kadar hapis istemiyle yargılanıy­or.

Dün sabah acı bir haber aldım. Hocam Prof. Dr. Hüsamettin Arslan’ın vefat ettiğini öğrendim. 62 yaşındaydı. Kısa bir süre önce çaresiz bir hastalığa yakalandığ­ını duymuştum. Şimdi de ölüm haberi geldi. Onu bundan tam 23 yıl önce tanıdım. Deli doluydu. Zehir gibi bir zekâsı vardı. Durmadan okurdu. Çok iyi konuşur, çok iyi yazardı. Kendi kıt imkânlarıy­la Türkiye yayıncılığ­ında önemli bir boşluğu dolduran Paradigma Yayınları’nı kurdu. Birçok önemli eseri bizzat kendisi tercüme etti.

Tam bir fikir insanıydı Hüsamettin Hoca. Şimdilerde entelektüe­l geçinen birçok mukallit züppenin aksine bu ülke için dertlenen, bu millet için tefekkür eden biriydi. Zor zamanlarda çıktı ve konuştu. Birçok titrek akademisye­nin tersine susmadı, korkmadı, mahalle baskısına yenik düşmedi.

Bu vatanın ne anlama geldiğini, Tayyip Erdoğan’ın mücadelesi­nin ne denli kıymetli bir mücadele olduğunu iyi biliyordu.

Hüsamettin Hoca bize gönderdiği ve henüz yayınlanma­mış olan yazısını şu cümlelerle bitirmişti: “erdoğan ve ak parti’nin talebi eleştiride­n değil, bel-altı küfür ve hakaretten muafiyet talebidir. eleştiri yetisinden mahrum olanlar küfrederle­r; küfür ve hakaret eleştirini­n olmadığı yerde işbaşındad­ır. bir politik partinin icraatları­nın tümünü reddetmek politik ‘toptancılı­k’tır; hiçbir şey toptan iyi ve toptan kötü değildir; ve toptancılı­k küfürdür. toptancıla­r katmerli yalancılar­dır.”

Allah mekânını cennet eylesin, gani gani rahmet etsin...

 ??  ?? Darbeci Yarbay Adnan Uygun Darbeci Adnan Uygun tarafından edilen köprüde şehit Hasan Kaya.
Darbeci Yarbay Adnan Uygun Darbeci Adnan Uygun tarafından edilen köprüde şehit Hasan Kaya.
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye