Sabah

HIç GITMEDIğI İSTANBUL’DA ‘KAçAK GEçIş CEZASı’ YEDI

- Sırrıberk ARSLAN / SABAH

KAHRAMANMA­RAŞ’TA yaşayan ve çiftçilik yapan 60 yaşındaki İbrahim Gülbeyaz’a traktörü ile İstanbul’daki Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nden 19 defa kaçak geçiş yaptığı gerekçesiy­le icra geldi. Şok yaşayan Gülbeyaz, “Hayatımda hiç İstanbul’a gitmedim. Bu eski traktör ilçe merkezine bile zor gidiyor” dedi.

994 LİRA CEZA GELDİ

Elbistan ilçesi bağlı Kangal köyünde çiftçilik yapan İbrahim Gülbeyaz’a geçen hafta Ankara 12. İcra Dairesi tarafından bir zarf gönderildi. Gülbeyaz zarfı açtığında, sahibi olduğu 46 EN 172 plakalı 1987 model traktörüyl­e 20 Eylül 2016 ile 4 Ekim 2017 tarihleri arasında İstanbul Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nden 19 defa kaçak geçiş yaptığı ve faiziyle birlikte 994 lira cezayı 7 gün içinde yatırması gerektiğin­i öğrendi. Önce arkadaşlar­ının şaka yaptığını düşünen Gülbeyaz, gerçeği öğrenince şaşkına döndü. İbrahim Gülbeyaz, Elbistan ilçe İcra Müdürlüğü’ne giderek dilekçeyle itirazda bulundu.

‘BİR YANLIŞLIK VAR’

Hayatında hiç İstanbul’a gitmediğin­i söyleyen Gülbeyaz, “Bu 30 yıllık traktör bırak İstanbul’a gitmeyi, ilçe merkezine bile zor gidip geliyor. Köydeki arkadaşlar­ımın bana yeni yıl şakası yaptığını düşündüm. Sonra gerçek olduğu ortaya çıktı. Bu traktörün 1300 km uzaklıktak­i İstanbul’a gitmesi mümkün değil. Bu işte bir yanlışlık var. Köprüden geçen araçları gören aletin yanlış okuma hatası olduğunu düşünüyoru­m. Umarım hata bir an önce düzeltilir” dedi.

 ??  ??
 ??  ?? Kahramanma­raş’ta çiftçilik yapan İbrahim Gülbeyaz, “Arkadaşlar­ımın yeni yıl şakası yaptığını düşündüm” dedi.
Kahramanma­raş’ta çiftçilik yapan İbrahim Gülbeyaz, “Arkadaşlar­ımın yeni yıl şakası yaptığını düşündüm” dedi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye