Sabah

GÜCÜNÜZ OZAN’A MI YETTİ?

VAn PErsIE, IkI sEnEDIr F.BAHçE IlE DAlGA GEçIyor AmA kImsEnIn Gıkı çıkmıyor. OzAn TuFAn’A Aykut KoCAmAn vE yönEtImIn tolErAns GöstErmEsI GErEk. OzAn DAHA BIr çoCuk. SADECE 22 yAşınDA vE BIrAz DA sAnkI HAyAt CAHIlI.

-

■ Fenerbahçe Ozan Tufan’ı kadro dışı bırakıyor ve kampa götürmüyor. “7 milyon Euro’ya alınmış. 22 yaşındaki bir oyuncuya Van Persie’ye gösterilen tahammül gösterilme­di” yorumları yapılıyor. Siz ne diyorsunuz?

Kesinlikle Ozan Tufan, çok büyük oyuncu değil. Ama daha bir çocuk. 22 yaşında ve biraz da sanki hayat cahili. Bu da çok doğal. Hiçbirimiz ya da hiçbir futbolcu onun yaşında Sokrates gibi bir filozof değildi. Aykut Kocaman ve yönetimin ona tolerans gösterip pedagojik yaklaşmala­rı gerek. Van Persie, iki senedir F.Bahçe ile dalga geçiyor ama kimsenin gıkı çıkmıyor. Sonra adama sorarlar, “Gücünüz Ozan’a mı yetiyor?”

Gelelim Ozan’a… Ağır baskı altında olduğunu biliyorum. Özel hayatında kimlerle arkadaşlık yapıyorsun bilmiyorum ama önünde çok uzun yıllar var. Toparlan, kendine gel, keskin sirkenin sadece küpüne zarar verdiğini çok iyi bil.

■ Hakem camiası Antalya’da seminer için buluştu. Siz ikinci yarı öncesi hakemleri nasıl değerlendi­riyorsunuz, yeni nesilden beğendiğin­iz hakemler var mı?

İlk yarıda zaman zaman önemli hatalar yaşansa da hakemlerim­iz başarısız oldular diyemem. Özellikle bazı genç hakemler iyi çıkış yaptı. İkinci yarı belki de futbol tarihimizd­eki en kritik yarıyıl olacak. 3-4 takım ciddi anlamda şampiyonlu­k yarışının içinde ve görünen o ki son düdüğe kadar da şampiyonlu­k belli olmayabili­r. Bu, şu demektir, çalınacak bir yanlış penaltı ya da verilecek bir ofsayt gol, şampiyonu değiştireb­ileceği gibi spor kamuoyunda da derin yaralar açabilir. Bu nedenle hakemlerim­izin çok dikkatli ve çok konsantre olmaları gerekiyor.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye