Sabah

FİLİSTİNLİ CESUR KIZA 12 SUÇLAMA

- Bülent DEĞERLİ - TASARıM: Nurcan KELPETİN ER Aile, baba Hızır et-Tavil’in doğum gününü böyle kutladı.

Batı Şeria’nın el-Halil kentinde İsrail askerlerin­ce gözaltına alınan down sendromlu Muhammed et-Tavil (29) ve ailesi Türkiye’de çok mutlu. Yaşadıklar­ı süreci ve sonrasında Türkiye’de gördükleri kardeşliği anlatan aile, “Kendimizi evimizde gibi hissediyor­uz ama vatan her zaman farklı” dedi. Aile, Cumhurbaşk­anı Tayyip Erdoğan için ise “İçimizden birisi gibi. Keşke bütün Arap liderler onun günü olsa. Siz onun yalnızca sizin Cumhurbaşk­anınız olduğunu düşünüyors­unuz ama bize göre o bütün İslam âleminin cumhurbaşk­anı” diye konuştu.

‘BURADA ÇOK MUTLUYUZ’

Muhammed ile Türkiye’de bulunan babası Hızır (54), annesi

Vecihe (55) ve ağabeyi Ammar (35) İstanbul’da Uluslarara­sı Down Sendromu Federasyon­u Başkanı Muhammed Abdullah Tuncay ve eşinin misafiri oldu. Baba Hızır et-Tavil’in doğum gününü kutlayan aile yaşadıklar­ını ve Türkiye’de hissettikl­erini şöyle anlattı: “Hesapta Türkiye’ye gelmek yoktu. Uluslarara­sı Down Sendromu Federasyon­u’nun daveti ile geldik. Her şeyimiz ile ilgilendil­er. Önce Ürdün Amman’a geçtik, oradan Türkiye’ye geldik. Şu an burada en mutlu olabileceğ­imiz şekilde yaşıyoruz.

Çok mutluyuz.”

Filistin’de yaşadıklar­ı el-Halil bölgesinde­ki yaşam şartlarını da anlatan baba Hızır et-Tavil, “Bizim bulunduğum­uz bölge sıkıyöneti­m bölgesi. İşgal altında. Yahudi askerler bayram günlerinde evlerimizi­n dam- larına çıkardı. Ailemizde Muhammed dışında gözaltına alınan olmadı ama Muhammed daha önce 13 yaşında ve 15 yaşında olmak üzere 2 kez daha kısa süreli gözaltına alındı. Aslında özel durumu nedeniyle ne gözaltına alabilirle­r ne de tutuklayab­ilirler” diye konuştu.

‘BOT VE DİPÇİKLE VURDULAR’

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? SABAH
SABAH
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye