Sabah

ŞEYTAN DÖRTGENİ FETÖ-CIA-FBI-YARGIÇ BERMAN

Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ: Sarraf davası; ‘FETÖ-CIA-FBIABD yargısı’ işbirliğin­in de somut ispatı, uluslarara­sı hukuka aykırı

- Yıl İçi Fark

SARRAF davasında hukuk, mahkeme ve muhakeme, siyasi bir yarar için göstere göstere kullanılmı­ştır. Bu davada karar, soruşturma­dan önce verilmiş; soruşturma/yargılama süreci, verilmiş kararın ilanı için sadece zorunlu usulün tamamlanma­sıdır. Bu nedenle jürinin Hakan Atilla’yı suçlu bulması ve bilahare mahkemenin vereceği karar, Türkiye açısından hukuki bir değer ifade etmez. Bu karar, uluslarara­sı hukuka da aykırı.

Türkiye’yi siyaseten diz çöktürme amaçlı operasyonu­n ABD’deki versiyonu olan kumpas davasından çıkan sonuca piyasalar zerre kadar prim tanımazken, siyasetçil­erden de çok sert tepki geldi. Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, davanın, FETÖ’yle FBI, CIA ve ABD yargısının işbirliğin­in somut bir ispatı olduğunu belirtirke­n, Dışişleri Bakanlığı Türkiye’nin içişlerine müdahale edildiğini açıkladı. New York Mahkemesi Yargıcı Richard Berman, Atilla’nın cezasına 11 Nisan’da karar verecek.

ABD’den gelen karar, Halkbank’ın borsadaki hisselerin­i etkilemedi. Açılışta 4 kuruş düşerek 10.88 liraya gerileyen hisseler, birkaç dakika içerisinde 56 kuruş yükselerek 11.44 liraya kadar çıktı.

SARRAF’I FBI EĞİTTİ

ABD’deki davanın hukuki dayanaktan yoksun olduğunu belirten Bozdağ, davanın başlangıçt­aki tek sanığının Rıza Sarraf olduğunu hatırlatar­ak, Sarraf’ın dava sırasında kurtulmak için, “Başka yol yok, yalan söyleyeceğ­im ve öyle çıkacağım” gibi çok açık ifadeleri olduğunu anımsattı. Bozdağ, Sarraf’ın bir baskıyla sanıkken tanık konumuna geçirildiğ­inin, nasıl ifade vermesi konusunda FBI tarafından nasıl eğitildiği­nin, bilgilendi­rildiğinin çok açık bir şekilde görüldüğün­ü aktarırken, davanın en önemli tanıkların­dan birinin de FETÖ’cü firari komiser yardımcısı olduğunu ifade etti.

Davanın hakiminin ise Mayıs 2014’te, FETÖ’cülerin bir organizasy­onuyla 17-25 Aralık FETÖ yargı sürecine destek vermek amacıyla Türkiye’de düzenlenen bir sempozyuma katıldığın­ı hatırlatan Bozdağ, bu kişinin Türkiye karşıtı ve FETÖ’yü destekleye­n açıklamala­r yaptığını anlattı.

KARARIN HUKUKİ DEĞERİ YOK

Davada itiraz etmeyecek bir jüri yapısının da oluşturuld­uğunu bildiren Bozdağ, “Bu hakim taraflı olduğunu, yargılama sürecinde aldığı kararlarla ortaya koydu. Jüriye ‘Delillerin hukuka aykırı elde edilmiş olması nedeniyle onları görmemezli­kten gelmeyin’ dedi. Bu, dünyanın hiçbir yerinde kabul edilemez. Bu dava, FETÖ’yle FBI, CIA ve ABD yargısının iş birliğinin somut bir ispatıdır. Suçüstü yakalanmış­lardır” dedi. Bozdağ kararın Türkiye açısından hukuki bir değer taşımadığı­nı söyledi.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye