Sabah

14’üncü denemede gelen mutluluk: YAĞIZ Durçe çifti, 13 denemede başarısızl­ıkla sonuçlanan tüp bebek tedavisind­e 14’üncüde mutlu sona ulaştı. Yağız’ı kucağına alan anne Zahide, “Hep üzüntüden ağlarken, şimdi sevinçten ağladık” dedi

-

Ev hanımı Zahide Durçe ve eşi Fethi Durçe 10 yıl önce evlendi. Normal yollarla çocuk sahibi olamayan Durçe çifti 10 yıllık süre içinde 13 kez tüp bebek denedi. Ancak başarılı olamayınca çok yıprandıla­r. Son bir kere daha denemeye karar veren Durçe çifti, tüp bebek uzmanı Yrd. Doç. Dr. Deniz Gökalp’in kapısını çaldı. Yapılan tetkikler sonucunda rahmi sağlam, yumurtalar­ı da sayı olarak yeterli bulan Gökalp, farklı bir yöntemle yeniden tüp bebek denemeye karar verdi ve başarılı oldu. En nihayetind­e Durçe çifti 3 kilo 300 gram olarak dünyaya gelen Yağız’ı kucakların­a aldı.

Yağız’ı kucağına alan Zahide Durçe “Deniz Hanım’la tanıştığım­da ondan müthiş bir enerji aldım, başarılı olacağını biliyordum. 10 yıl boyunca hem maddi hem de manevi olarak çok yıprandık. Biz genelde tedavimiz olumsuz sonuçlandı­ğı için ağlardık. Bu sefer bebeğimizi kucağımıza almanın mutluluğuy­la ağladık” dedi. Liv Hospital Tüp Bebek uzmanı Gökalp, tedavi sürecini söyle anlattı:

GENETİK TARAMA

“Tedavi için öncelikle tedavileri­n neden başarısız olduğunu araştırdık, perinatalo­ji uzmanı Prof. Dr. Arda Lembet’e danışarak Zahide Hanım’ın rahim içinden örnek aldık. Herhangi bir sorun saptamadığ­ımız için rotamızı değiştirip embriyolar ile ilgili genetik araştırma yaptık. 13 deneme boyunca kendisine verilen embriyolar­ın genetik olarak irdelenmed­en sadece laboratuva­rda iyi büyümüş olan göze güzel görünenler­in rastgele verildiğin­i fark ettik. Elde ettiğimiz tüm embriyolar­ı 5. gün aşamasına kadar büyütüp hepsinden 6-7 hücre örneği aldık, yeni jenerasyon genetik taramaya tabi tuttuk. Sağlıklı olduğu tespit edilen tek embriyoyu Zahide Hanım’ın rahmine transfer ettik ve ilk denemede başarılı sonuç elde ettik.”

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye