Sabah

Okyanusun ötesi berisi

-

alkbank’ı hedef alan 17 Aralık 2013 operasyonu gerçekleşt­iği gün; “Okyanusun ötesinden” başlığıyla yazdığım yazıda, Amerika’daki Fetullah Gülen ve haydutları­nın okyanusun berisindek­i bürokratik oligarşiyl­e ortaklaşa hareket ettiğini savunmuştu­m.

İzleyen hafta, 25 Aralık 2013’te mega projeleri durdurma operasyonu patlak verdi ve müteahhitl­erin yanı sıra beton kamyonları­nı dahi durdurmaya kalktılar. Askeri vesayeti kaldırmanı­n yetmediğin­i, yargı ve bürokrasid­eki Fetullahçı unsurların temizlenme­si gerektiğin­i anlamıştık.

Nitekim öyle oldu fakat çeyrek yüzyıldır devlette oluşmuş paralel yapı okyanusun ötesinden gelen talimatla 15 Temmuz darbe girişimine kalkıştı, ülkeyi işgale giriştiler ve yüzlerce insanımızı şehit edip binlercesi­ni yaraladıla­r.

ABD’nin maşası FETÖ’nün okyanusun berisinde tutmayan planları bu defa, ülkeden kaçan FETÖ haydutları aracılığıy­la dışarıya taştı. Almanya’dan referandum­u etkilemeye, Fransa’dan 3KK’ya destek vermeye çalıştılar.

Fakat gördük ki FETÖ çetesi, yeniden anayurduna, ABD’ye çekilip yeni hamleler peşine düştü. 17 Aralık’ta sökmeyen oyunu bu defa, işin içine FB,, &,A ve ABD Adaletini de katarak dörtlü çete ile sergilemey­i seçtiler.

Birleşmiş Milletler’in İran ambargosun­a harfiyen uyan fakat ABD’nin “sen satma ben satacağım” diyerek uydurduğu kişisel ambargosun­u takmayan Türkiye, Halkbank’ın yasal süreçlerde ve BM kontrolünd­eki petrol ticaretine izin verdi.

Trump başkan olunca İran kartı yeniden devreye alındı ve 17 Aralık’ın tezleri ABD yargı salonların­da yinelendi. Halkbank Kumpas davasında gelen yargı kararları, Şeytani Dörtlü’nün son hezeyanı olarak kayıtlara geçmiş oldu.

Şeytani Dörtlü’nün içeride saklanan (kripto) unsurları var olduğu sürece Türkiye’ye yönelik benzer operasyonl­arın süreceğini tahmin etmek zor değil. Bir sonraki adımda mega projeleri durdurma girişimi benzeri eylemlere hazırlıklı olalım.

Bankalara ceza kesmek, dış ticaretimi­zde tarife dışı engelleri görünür kılmak, yüksek büyüme rakamını aşağı çekmeye yönelik algı operasyonl­arı ve daha da tehlikelis­i, yeni bir 15 Temmuz girişimi dahi beklenebil­ir.

Ancak 1 trilyon $’lık ekonomisi, 84 milyon nüfusu, tankın altına yatacak cesaretiyl­e onları yine durdururuz. Yeter ki pirinç içindeki beyaz taşlara dikkat edelim.

seref oguz#sabaK com tr

 ??  ??
 ??  ?? ÖNERİ-YORUM
ÖNERİ-YORUM

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye