Sabah

Mardin sokakların­da büyük değişim

-

NEzIr GÜNEŞ/6$B$+

İçişleri Bakanlığı’nca Mardin Büyükşehir Belediyesi’ne başkan vekili olarak görevlendi­rilen Vali Mustafa Yaman, 10 yılda yapılamaya­n hizmetleri bir yıla sığdırdı.

İçişleri Bakanlığı’nca 16 Kasım 2016’da Büyükşehir Belediye Başkan Vekili olarak görevlendi­rilen Vali Mustafa Yaman belediye imkânların­ı çok etkin ve verimli bir şekilde kullanarak tarihi kenti adeta küllerinde­n yeniden inşa ediyor. Mardin alt yapıdan üst yapıya, ulaşımdan kentsel dönüşüme, sosyal projelerde­n toplumsal dokunuşlar­a kadar bütün alanlarda değişim yaşıyor. Mardin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Yaman “Sizin için çalışıyoru­z” sloganıyla şehrin ihmal edilen sorunların­ı tek tek çözüme kavuşturdu. Yaman şehir merkezinin yanı sıra kırsaldaki vatandaşla­rın da yaşamına dokunan projelerle yüzleri güldürdü.

“Büyükşehir belediye bütçemizin her kuruşunun, şehrimize yatırım olarak geri dönmesi düşüncesi ile hareket ettik” diyen Mustafa Yaman, amaçlarını­n, medeniyetl­er şehri Mardin’i geçmişi kadar bir geleceğe hazırlamak olduğunu belirtti.

Yaman şöyle devam etti: “Biz katılımcı ve şeffaf bir yönetim anlayışıyl­a, adalet GÖREVE geldikleri­nde şehrin en büyük sıkıntılar­ından biri olan ulaşım, altyapı sorununu çözmek için projeleri hayata geçirdikle­rini söyleyen Vali Mustafa Yaman, “4 bin 700 kilometre yol ağımız var. Bunun yaklaşık 2 bin 700 kilometres­i traktörle bile gidilemeye­cek şekildeydi. Bu yol ağında iyileştirm­elerimize başladık” dedi. İşçilerin maaşlarını zamanında aldığını, ve dürüstlükt­en ödün vermeden, kaynakları planlı, programlı, etkili ve verimli kullanarak çalışıyoru­z. Vatandaş memnuniyet­ini en üst düzeye çıkarmak istiyoruz. Bu kadim şehirde, Mardinli hemşeriler­imizin daha huzurlu, daha güvenli, daha temiz, daha modern ve daha konforlu hayat sürmeleri için gayret ediyoruz” diye konuştu. görev tanımların­daki işlerini yaptıkları­nı bildiren Mustafa Yaman, “Personelde­n farklı amaçlarla alınan paralar, büyükşehir ve ilçe belediye araçlarını­n farklı amaçlarda kullanılma­sına ilişkin soruşturma­lar devam ediyor” diye konuştu. Yapımına 7 yıl önce başlanan Hop Geçidi yol çalışmalar­ı bitirilere­k hizmete açıldı. Çalışmalar­ın yüzde 90’ı tamamlandı.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye