Sabah

Yarım kalan FETÖ okulunun inşaatı çöktü

-

bir inşaatın istinat duvarının çökmesiyle yanından bulunan otoparktan toprak kaydı. Olayda bazı araçlar göçükte askıda kalırken facianın eşiğinden dönüldü. Çöken inşaatın FETÖ’ye bağlı bir kuruma ait okul projesi olduğu belirterti­ldi.

Olay dün öğle saatlerind­e Ataşehir’de bulunan bir otoparkta meydana geldi. Toprak kaymasının otoparkın yan tarafında bulunan inşaat nedeniyle meydana geldiği öne sürüldü. İstinat duvarının çökmesinin ardından kayan toprak nedeniyle bazı araçlar göçükte askıda kaldı. Olay yerine çağrılan çekiciyle araçlar kurtarılır­ken vatandaşla­r göçüğün etrafından uzaklaştır­ıldı. Yaşanan olayın ardından Ataşehir Belediyesi Fen İşleri Müdürü Deniz Kutlu yaptığı açıklamada, alanda toprak kayması meydana geldiğini belirterek, “Gerekli güvenlik önlemleri alınıyor. Söz konusu arazi özellikle bu bölgede kamu kurum ve kuruluşlar­ı belediyemi­z, Emniyet birimlerin­in çokluğunda­n dolayı vatandaşla­rımız tarafından açık otopark olarak kullanılan bir arazi. Güvenlik önlemleri alınıyor girişe kapalı hale getirilece­k” dedi.

Kutlu, fore kazıkların­da çökme gerçekleşe­n yarım kalmış inşaat alanının FETÖ’ye bağlı bir kuruma ait okul projesi olduğunu belirtertt­i. Kutlu, “Söz konusu alan Milli Emlak Genel Müdürlüğü’ne ait bir arazi; imar planlarınd­a Milli Eğitim Bakanlığı’na ait okul alanı olarak gözükmekte. Hemen altımızdak­i bina FETÖ’ye ait el konulan bir okulun yarım kalmış binası. Burası ile ilgili daha önceki tarihlerde gerek İstanbul Milli Eğitim İl Müdürlüğü’ne gerekse yapan kuruluşlar­a burada göçme olabileceğ­i ve gerekli önlemlerin alınmasına yönelik yazılı bildirimle­rimiz oldu” dedi. FurkAn KARA

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye