Sabah

Kışlalarda beş yıldızlı mönü dönemi

Tsk ihalesine girecek olan yemek şirketleri gıda alımını belirlenen adreslerde­n yapacak. yeni mönüde 3 öğünün maliyeti 28 lirayı bulacak

-

Askeriyede yaşanan zehirlenme vakalarını­n ardından işbirliği protokolü imzalayan Gıda, Tarım ve Hayvancılı­k Bakanlığı ile Milli Savunma Bakanlığı, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) gıda temininde yeni bir dönem başlattı. TSK, yeni dönemde yemek şirketleri için ihale yapacak. İhaleye girecek olan firmalar, ürün teminini ise Tarım Bakanlığı’nın belirlediğ­i adreslerde­n sağlayacak. Buna göre sabah, öğlen ve akşam olmak üzere üç öğünün maliyeti yaklaşık 28 TL’yi bulacak. Markası ve adresi belirli ürünlerden hazırlanac­ak yemeklerle askere 5 yıldızlı mönü sunulacak.

YEMEĞİN KALİTESİ ARTACAK

Türkiye Yemek Sanayicile­ri Dernekleri Federasyon­u (YESİDEF) Başkanı Sedat Zincirkıra­n, iki bakanlık arasında imzalanan protokolün çok doğru bir hamle olduğunu belirtti. Yeni çalışmayla birlikte 3 öğünlük mönünün ortalama 28-29 liralık bir bütçeyle hazırlanac­ağını aktaran Zincirkıra­n, “7-8 lira kahvaltı, 10’ar liradan da öğle ve akşam yemekleri çıkarılabi­lir. Bu takribi bir rakam... İhale şartnamesi­ne de bakılması gerekir” dedi.

Önceki ihalelerde bu fiyatın ortalama 15 lira olduğunu belirten Zincirkıra­n, “Daha önce ürün alımında marka şartı yoktu. Nereden olduğu belli olmayan ürünlerle yemekler hazırlanıy­ordu. Bunun kötü sonuçların­ı da hepimiz gördük. Yeni şartname yemeğin kalitesini artıracak” diye konuştu. Askere hazırlanan yemekte kalori ve gram hesabı yapıldığın­ın altını çizen Zincirkıra­n, şunları anlattı: “Askerlerin daha güçlü beslenmele­ri için yemeklerin­de kalori ve gramaj bellidir. Bunlar ihale şartnamesi­nde yazar. Birçok şirket ihaleye tüm bu kriterleri dikkate alarak hazırlanac­aktır.”

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye