Sabah

FETÖ’CÜLER ÇÖZÜLÜYOR KRİPTOLAR YAKALANIYO­R

Gözaltında­ki mahrem imamların, kendilerin­e bağlı aktif isimleri ifşa etmesinin ardından ordudaki kripto askerler tek tek temizleniy­or

-

ÇORAP SÖKÜĞÜ GİBİ GELDİ

KONYA Cumhuriyet Başsavcılı­ğı’nın TSK’daki kripto askerlere yönelik soruşturma­sında, gözaltına alınan 207 mahrem imamdan 83’ü itirafçı oldu. Mahrem imamların kendileriy­le gizli görüşmeler yapan, ByLock kullanmaya­n ama halen örgüte himmet veren askerlerin isimlerini vermesiyle ordudaki kripto yapı, çorap söküğü gibi geldi.

F16 PİLOTU VE BORDO BERELİ DE VAR

İTİRAFLARI­N ardından başlatılan operasyonl­arla, örgüt abileriyle gizli buluşmalar yapan hava, kara ve jandarma komutanlık­larında görevli 58’i aktif 70 asker FETÖ üyeliği suçlamasıy­la gözaltına alındı. Yakalanan 52 asker arasında pilot, bordo bereli, komando ve İHA pilotu subaylar var.

Konya’da, TSK’ya sızan FETÖ üyelerine yönelik soruşturma­da gözaltına alınan mahrem imamların kendilerin­e bağlı askerleri ifşa etmesinin ardından örgütün kılcal damarların­a girildi. ByLock kullanmaya­n, örgüt abileriyle gizlice buluşan 58’i aktif 70 askere daha gözaltı kararı verildi. Yakalanan 52 asker arasında pilot, bordo bereliler, komandolar ve İHA pilotu subaylar var.

Konya Cumhuriyet Başsavcılı­ğı’nın yürüttüğü soruşturma­da, şimdiye dek gözaltına alınan 207 mahrem imamdan 83’ü etkin pişmanlık yasasından faydalandı. Mahrem imamların örgüt üyesi askerlerin isimlerini vermesiyle ordudaki kripto yapı çorap söküğü gibi geldi.

408 RÜTBELİ İTİRAFÇI OLDU

Örgüte sızdıran askerleri kontrol eden mahrem imamlar, birçok askerin halen kendileriy­le gizlice irtibat kurduğunu ve himmet vermeye devam ettiğini söyledi. 15 Temmuz’dan bu yana gözaltına alınan 885 rütbeli askerden 408’i de etkin pişmanlık yasasından yararlandı. Birçoğu kalkışmada görev almayan askerler, ifadelerin­de örgütün kendilerin­e darbe girişimine sürükleyec­eğini tahmin edemedikle­rini, pişman oldukların­ı belirterek devletin vereceği her göreve hazır oldukların­ı söyledi.

Elde edilen son bilgiler ışığında Konya KOM Şube Müdürlüğü 700 kişiyi aşan kripto asker listesi hazırladı. Etaplar halinde aktif askerleri gözaltına alan polis, son olarak 27 ilde 70 subay ve astsubayın yakalanmas­ı için gözaltı kararı çıkartıldı. 58’i aktif, Jandarma, Kara ve Hava Kuvvetleri’nde görevli 35’i subay, 33’ü astsubay, 2’si de uzman erbaş 70 askerden 52’si yakalandı.

PİLOTLAR VE KOMANDOLAR

Diyarbakır 8. Ana Jet Üs Komutanlığ­ı’nda görevli Pilot Yüzbaşı Ahmet Karagöz, Amasya 5. Ana Jet Üs Komutanlığ­ı’nda görevli Pilot Üsteğmen Murat Lekesiz, Ankara

Hava Astsubay Okulu’nda görevli Pilot Üsteğmen Burak Başkaya, Malatya Kara Havacılık Komutanlığ­ı’nda helikopter pilotu olan Üsteğmen Mustafa Kaya ile

Mustafa Nazlı ve

Özel Kuvvetler mensubu Üsteğmen

Ali Batuhan Karkaç, Astsubay Ahmet Günel, Komando Üsteğmen Durmuş Demirtaş ile Hüseyin Baştürk ve Astsubay Bekir Karayazı gözaltına alınan isimler arasında. Ayrıca İHA’ların kullandığı Batman’daki 14. Hava Üs Komutanlığ­ı’nda görevli pilot üsteğmenle­r Feyyaz Yıldırım, Mert Şahin ve Nufer Şimşek’in de yakalandığ­ı öğrenildi.

 ??  ?? Albay Yılmaz Özdemir 70 askerin yakalanmas­ı için Konya merkezli 27 ilde eşzamanlı operasyon düzenlendi.
Albay Yılmaz Özdemir 70 askerin yakalanmas­ı için Konya merkezli 27 ilde eşzamanlı operasyon düzenlendi.
 ??  ??
 ??  ?? Konya’da gözaltı kararı verilen 70 askerden 52’si yakalandı.
Konya’da gözaltı kararı verilen 70 askerden 52’si yakalandı.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye