Sabah

Hababam güm güm güm

93 yaşında aramızdan ayrılan Münir Özkul, “Hababam Güm Güm Güm” sloganları­yla uğurlandı. Kızı: O hepimizin babasıydı

-

TÜRK halkı usta oyuncu Münir Özkul’u son yolculuğun­a uğurladı. Cenaze namazının kılındığı Teşvikiye Camisi’nde kalabalık sokaklara taştı. Halkın Mahmut Hoca’sına vedası “Hababam güm güm güm” sloganları ile oldu. Kızı bu sevgiyi “O hepimizin babasıydı” sözleri ile özetledi.

Türk Tiyatrosu ve sinemanın duayen ismi Münir Özkul, Başbakan Binali Yıldırım ve binlerce vatandaşın katıldığı cenaze töreninde son yolculuğun­a uğurlandı. Filmlerind­e Türk halkını sevgi ve güleryüzde buluşturan usta oyuncuyu binlerce seveni yalnız bırakmadı.

Uzun yıllar KOAH ve demans hastalıkla­rıyla ile mücadele eden Özkul için ilk tören Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde düzenlendi. Törene sanatçının ailesinin yanı sıra Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, CHP İstanbul Milletveki­li Sezgin Tanrıkulu, İBB Kültür Daire Başkanı Rıdvan Duran, İBB Şehir Tiyatrolar­ı Genel Sanat Yönetmeni Süha Uygur, Şehir Tiyatrolar­ı Müdürü Salih Efiloğlu, Hababam Sınıfı filminden rol arkadaşı olan ve filmde “Hayta İsmail” rolüyle hatırlanan Ahmet Arıman, oyuncular İlyas Salman, Nuri Alço, Ferdi Atuner, Coşkun Göğen, Ulvi Alacakapta­n, Behzat Uygur ve Orhan Alkaya gibi isimler katıldı. Törende konuşma yapan Münir Özkul’un kızı Güner Özkul “O hepimizin babasıydı” dedi. Törenin ardından, Türk bayrağına sarılı naaş, Teşvikiye Camisi’ne uğurlandı. Camide taziyeleri Münir ve Özkul’un kızı Güner Özkul eski eşi Suna Selen kabul etti. Cenaze namazına Başbakan Binali Yıldırım, Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, bazı siyasiler ve sanatçılar da katıldı. Cenaze namazının ardından Özkul’un naaşı omuzlarda taşınırken Mahmut Hoca karakterin­e atfen “Hababam Güm Güm Güm” sloganı atıldı. Özkul’un cenazesi, Bakırköy Mezarlığı’na defnedildi. Okan FİLİZÇAY / MAGAZİN

 ??  ?? Cenaze namazına Başbakan Binali Yıldırım’ın yanı sıra çok sayıda sanatçı katıldı.
Cenaze namazına Başbakan Binali Yıldırım’ın yanı sıra çok sayıda sanatçı katıldı.
 ??  ?? Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi Eşi Umman Özkul, gözyaşları­na boğuldu. Ferdi Özkul Hayriye Özkul
Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi Eşi Umman Özkul, gözyaşları­na boğuldu. Ferdi Özkul Hayriye Özkul

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye