Sabah

Türkiye, Sarıkamış şehitleri için yürüdü

- FURKAN NEHRİ / SA%AH

SARIKAMIŞ’TA şehit düşen 90 bin Mehmetçiği anmak için Kars’ta yürüyüş düzenlendi. Soğuğa rağmen 50 bin kişi 4.5 kilometre yürüyerek şehitliğe ulaştı. 81 ilde de gençler şehitleri yürüyüşle andı.

Sarıkamış Harekâtı’nın 103. yılı dolayısıyl­a “Gençlik Şühedanın İzinde” temasıyla düzenlene “Türkiye Şehitlerin­e Yürüyor” etkinliği, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ın katılımıyl­a gerçekleşt­irildi. Soğuk havaya rağmen, birçok ilden ve yurtdışınd­an gelen yaklaşık 50 bin kişi, 90 bin askerin çatışmada ya da donarak şehit düştüğü Kızılçubuk Zirvesi’nde toplandı. Komando timlerinin de aralarında bulunduğu binlerce kişi, Türk bayrakları­yla tekbir ve salavatlar getirerek Yukarı Sarıkamış Şehitliği’ne yürüdü.

Bu sırada 103. yıla özel 103 metrelik bayrak taşındı. Kortejde “Diriliş Ertuğrul” dizisinin oyuncuları Orhan Kılıç ile Celal Al da yer aldı. Yaklaşık 4.5 kilometre süren yürüyüşün ardından Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın mesajları okundu.

BU TOPRAKLARI VATAN BIRAKTILAR

Gençlik ve Spor Bakanı Bak, “Tek yürek, tek millet olarak, büyüyen gelişen Türkiye istiyoruz. Bu millete kimse diz çöktüremey­ecek, bu milletin ezanını kimse susturamay­acak, bu milletle kimse başa çıkamayaca­k” dedi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan da “103 yıl önce buraya gelen ecdat; diline, dinine, ırkına bakmamıştı, millet olma şuuruyla bu toprakları bize vatan

olarak bırakmıştı” diye konuştu.

 ??  ??
 ??  ?? TÜRKİYE ŞEHİTLERİ İÇİN YÜRÜDÜ OsmAn Aşkın BAk AHmEt ArslAn
TÜRKİYE ŞEHİTLERİ İÇİN YÜRÜDÜ OsmAn Aşkın BAk AHmEt ArslAn
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye