Sabah

FETÖ’nün, kaos için suikast planı

FETÖ’cü polis şefleri, CHP Kağıthane İlçe Başkanı’na yönelik suikast düzenletip suçu MHP’ye yıkacaktı

- CHP’YE ADAM SIZDIRILDI

FETÖ’NÜN, terör örgütü DHKP-C içinde organize ettiği kaos timine ilişkin yeni iddianame: DHKP-C, Kağıthane İlçe Başkanı Fevzi Şit’e suikast için Şafak Korkmaz’ı CHP’ye sızdırdı. Korkmaz bilgi toplayacak, suikastı İsmet Özdemir yapacak, olay yerine MHP bayrağı bırakılaca­ktı. Eylem başarısız oldu; Korkmaz ve Özdemir için ağır müebbet istendi.

FNa]if KARAMAN ÖZEL İSTİHBARAT

ETÖ’cü polis şeflerinin DHKP-C içinde organize ettiği kaos timinin gerçekleşt­irmek istediği eylemlere ilişkin yeni bir iddianame hazırlandı. Buna göre CHP’li ilçe başkanına suikast düzenlenip suç MHP’nin üzerine yıkılacakt­ı. Örgüt üyesi Asuman Akça’nın talimatıyl­a bu suikast için Şafak Korkmaz partiye sızdırıldı. Eylemi gerçekleşt­irmek isteyen ancak başarısız olan kişinin ise İsmet Özdemir olduğu da iddianamed­e yeraldı. Korkmaz ve Özdemir hakkında ağırlaştır­ılmış müebbet hapis istendi.

■ İddianamey­e göre CHP’li Fevzi

Şit’e bir suikast planı yapıldı.

DHKPC’nin

CHP içine sızdırdığı Şafak Korkmaz’ın, Kâğıthane İlçe Başkanı’na suikast düzenleyer­ek olay yerine ise MHP bayrağı atarak kaos çıkarılmas­ı hedeflendi. Bu cinayetle MHP’liler hedefe oturtulaca­k, MHP binaları ve partililer­e saldırılar­ak kaos planı hayata geçirilece­kti.

KURYE A9UKAT

■ İddianamed­e suikast planını işleme koymak isteyen İsmet Özdemir’in ifadesi yer aldı. Özdemir, eylem talimatını­n örgütte ‘Abla’ kod ismiyle anılan Asuman Akça tarafından avukat yapılanmas­ında yer alan Ebru Timtik vasıtasıyl­a elden verildiğin­i aktardı. Timtik’in kurye olarak görev yaptığını, eylemlerde kullanılac­ak silahı ise Hakan Kuşbeygi’den temin ettiğini aktardı.

■ Özdemir, eylem talimatınd­a ise Şafak Korkmaz’ı CHP’li Gençlik Kolları’na yerleştirm­esinin, CHP İlçe Başkanı hakkında detaylı bilgi toplamasın­ın ve bu şahsın işyerinden ve evinden giriş çıkışların­ı rapor etmesinin yazdığını söyledi. Ayrıca ilçe başkanının kullandığı aracın plakasını tespit etmesi de isteniyord­u.

‘BAYRAĞI ALIP BEKLEDİM’

■ Kaos timinin kurulmasıy­la ilgili FETÖ’nün DHKP-C’yi organize etmek için angaje ettiği Asuman Akça ile yüz yüze görüştüğün­ü aktaran İsmet Özdemir, “Örgütte yeni bir silahlı ekip kurulduğun­u beni de Nurtepe’de örgüt adına faaliyet yürüten Şafak Korkmaz ile birlikte ekibe yerleştirm­ek istedikler­ini, bu ekibin sorumluluğ­unun bende olacağını söyledi” dedi. Ebru Timtik’le tekrar buluştuğun­u ifade eden Özdemir, “Korkmaz’ın ilçe başkanını öldürdükte­n sonra olay yerine MHP bayrağı koyacağını, örgüt mensubu ve sempatizan­larının da MHP binalarına saldırarak kaos yaratacağı­nı söyledi. Ben de MHP bayrağını aldım ve bilgilerin netleşmesi­ni bekledim” dedi.

 ??  ?? Eylem talimatını avukat Ebru Timtik iletti.
Eylem talimatını avukat Ebru Timtik iletti.
 ??  ?? Şafak Korkmaz
Şafak Korkmaz
 ??  ?? DHKP-C avukat yapılanmas­ında yer alan Ebru Timtik. Şafak Korkmaz
DHKP-C avukat yapılanmas­ında yer alan Ebru Timtik. Şafak Korkmaz
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye