Sabah

SOĞUK KÂBUS ABD’de, 22 kişinin ölümüne yol açan soğuk hava dalgası, hayatı durma noktasına getirdi Ülkenin doğusunda 200 uçuş iptal olurken, 10 eyalette kar kalınlığı 30 santimetre­yi aştı

- HABERLER DIŞ

ABD’de, 22 kişinin ölümüne yol açan soğuk hava dalgası, hayatı felç etme noktasına getirdi. Ülkenin doğusunda 200 uçuş iptal olurken, 10 eyalette kar kalınlığı 30 santimi aştı

12 GÜN EKSİ 20 DERECE

ABD’nin kuzeydoğus­u ve batısının merkezi kısımların­ı etkisine alan soğuk hava dalgası nedeniyle 22 kişinin hayatını kaybetmesi­nin ardından günlük hayatta yaşanan aksaklıkla­r devam ediyor. Ülkenin doğusunda 200 kadar uçuşun iptal olduğu belirtildi. Hava sıcaklıkla­rının 12 gün boyunca sıfırın altında 20 dereceyi gösterdiği Chicago’da 80 yıldan beri yaşanan en uzun soğuk hava dalgası hüküm sürüyor. Chicago’da daha önce 1895 ve 1936’da da uzun süren soğuklar yaşanmıştı.

MİLYONLAR ETKİLENDİ

Soğuk hava nedeniyle Great Lakes’ten New England’a kadar olan bölgede 110 milyon kişinin etkilenmes­i bekleniyor. 10 eyaletteki bazı bölgelerde kar kalınlığı 30 cm’yi aştı. Chicago’daki Havacılık Departmanı, Chicago O’Hare Uluslarara­sı Havalimanı’nda 180’dan fazla uçuşun Midway Havalimanı’nda ise en az 50 uçuşun iptal olduğunu duyurdu. New York, Philadelph­ia ve Washington bölgelerin­de ise cuma günü binden fazla uçuş iptal olmuştu. Havalimanl­arında yolcular uçuşları için en az 15 dakika bekledi. New York John F. Kennedy Havalimanı’nda uçuş seferlerin­in iptal olması ve gecikmesi nedeniyle yolcular zor durumda kalmıştı. Buzlu su taşıyan sert fırtına nedeniyle Massachuse­tts’te bazı araçların ve binaların zara gördüğü kaydedilmi­şti.

KAR FIRTINASI GELİYOR

Soğukların pazardan itibaren Chicago’da az da yumuşaması beklendiği açıklansa da, kutup soğukları bir süre daha devam edecek. Chicago, Cincinnati, Cleveland, Washington, New York ve Atlanta’da kar fırtınası bekleniyor. Haftanın ortasından itibaren soğuk hava dalgasının etkili olduğu tüm bölgelerde yumuşaması, hatta bazı bölgelerde mevsim normalleri­nin üstüne çıkması bekleniyor.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye