Sabah

Taşeronda ikinci hamle

Çalışma Bakanı Jülide Sarıeroğlu, “Sağlık Bakanlığı’nda taşeron olarak çalışan, hastanesi kapandığı için şehir hastaneler­ine geçen 30 bin çalışanımı­zı kapsama aldık” dedi

- EDIT|R: 0HWLQ CA1 TASARıM: SHoLO KA<A

Hükümet, 1 milyonun üzerinde taşeron işçinin yüzünü güldürürke­n, geçiş sürecine destek amacıyla çağrı merkezi kuruldu. Çağrı merkezi taşeron çalışanlar­ın sorularına yanıt vermek amacıyla saat 24.00’e kadar hizmet verecek. Başvurular devam ederken gözler başta şehir hastaneler­inde MR, tomografi, kan alma, laboratuva­r gibi kritik bölümlerde çalışanlar­ın kadro talebine çevrildi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, “Sağlık Bakanlığı’nda taşeron olarak çalışan, hastanesi kapandığı için şehir hastaneler­ine geçen 30 bin çalışanımı­zı kapsama aldık. Yeni başlayan çalışanlar söz konusu. Hastaneler­de çalışmaya devam edecekler. Orada aracı firma yok, hastanenin direkt işçisi olarak çalışıyorl­ar. Protokol şartları farklı olduğu için Sağlık Bakanlığı karar verecek” dedi. Sağlık Bakanlığı’nın özellikle MR, kan alma, tomografi gibi kritik işlerde çalışanlar­a yönelik düzenleme yapması bekleniyor. Taşeron çalışanlar­ın kamuya geçiş başvurular­ı 11 Ocak’ta sona eriyor. Ardından 12 Ocak- 20 Şubat 2018 tarihleri arasında taşeron işçilerden alınan başvurular incelenere­k, hak sahipleri ilan edilecek. İtiraz başvurular­ının ardından taşerona kadro hakkında kesin listeler 24 Şubat-2 Mart arasında askıya çıkacak. Geçiş için yapılacak sınavlar da 3 Mart-22 Mart arasında yapılacak. Sınav sonuçların­a itirazlar 27- 31 Mart tarihleri incelenece­k, kesin sonuç açıklanaca­k.

ÇAĞRI MERKEZİ

Türkiye’nin ikinci büyük işçi konfederas­yonu Hak-İş, taşeron işçilerin geçiş sürecine yönelik sorularını yanıtlamak amacıyla çağrı merkezi kurdu. Çağrı merkezinde hukukçular­dan oluşan uzman bir ekip görev yapıyor.

 ??  ?? ANKARA
ANKARA
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye