Sabah

CHP’LI BAşKANDAN MARINA ITIRAFı

- Erhan ÖZTÜRK

BÜYÜKÇEKME­CE Belediye Başkanı Hasan Akgün, ailesinin, yat limanı projesini alan dolandırıc­ı Arslan kardeşlerl­e bağlantısı­nı itiraf etti. Akgün, “Muhasebeci kardeşim 2000 yılı itibariyle ofisi kullanmıyo­r. Yolda yürürken o ofisi tesadüfen görüyorlar. Almanlar geliyor. İşler hızlansın diye de orası adres gösterilmi­ş. Hâlâ da burası kardeşimin” dedi. Akgün, SABAH’ın ilk olarak 2013’te gündeme getirdiği yat limanı dolandırıc­ılığıyla ilgili, marina ihalesini alan Almanya’da dolandırıc­ılıktan sabıkalı Arslan kardeşlerl­e ailesinin bağlantısı­nı belediye meclisi oturumunda adeta itiraf etti.

Alman makamların­ca sahtekârlı­kları belgelenen David (Mustafa) ile Turhan Arslan kardeşlerl­e ilgili konuşan Akgün, şunları söyledi: “İhaleyi duyan bir Alman firması Türkiye’ye geliyor. Yabancı firma Türkiye’de şirket kurmadan ihaleye giremez. Büyükçekme­ce yat limanına talip oluyorlar. Tabii bunu sonradan öğreniyoru­z. Bu şirketin adres gösterdiği yerde kardeşim Alaattin Akgün’ün ofisi var. Kardeşim o ofisi 2000 itibariyle kullanmıyo­r. Hâlâ onun üzerine kayıtlı. Almanlar ofise gidiyor. Büyükçekme­ce’de bir ihaleye katılacakl­arını, mali müşavire ihtiyaçlar­ı olduğunu söylemişle­r. İşlemlere orada başlıyorla­r. İşlemler hızlansın diye de orası adres gösterilmi­ş. Yargılanma­ları sadece 3-5 kişinin açtığı basit bir davayla ilgili. Yaptıkları bir ev tadilatıyl­a ilgili. Zaten haklarında bir dava olsaydı Türk makamları buna izin vermezdi.”

Bu arada Dortmund Ticari Yolsuzlukl­arla Mücadele Savcısı Ralf Steinert, ihaleyi alan Yeditepe Marina’daki yabancı uyruklu ortakların Arslan kardeşlerl­e bağlantısı­nı araştırmak için harekete geçti. Steinert, Arslan kardeşleri­n işlemdeki dosyaların­ı da Türkiye’ye gönderecek.

 ??  ?? Hasan Akgün
Hasan Akgün

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye