Sabah

F.Bahçe’nin Ozan Tufan’ı kadro dışı bırakması doğru mu? OZAN BİR ADIM İLERİ GİTMEDİ

“Bursa’dan geldiğinde­n beri bir adım ileri gitmeyen Ozan takımın en zayıf halkası. F.Bahçe rakiplerin­den kadro olarak geride ama doğru sistemle farkı eşitledi”

-

Fenerbahçe’nin problemi eksiklik değil; yetersizli­k. Bunu doğru analiz etmek gerekir. Sol bek arıyor ama elindeki iki sol bek de milli takım oyuncusu. 8 numara arıyor ama elinde kadrodan çıkartılan Ozan Tufan dışında Mehmet Ekici, Alper hatta Souza var. O görevi yaparlar ama beklentile­r karşısında yeterli olamadılar. Gelişimi ya transferle yaparsınız, ya da çalışarak. Fenerbahçe taraftarın­ın büyük bölümü önemli oyuncular alınınca şampiyonlu­ğa koşulanaca­ğına inanıyor. Fenerbahçe’nin kalitesini arttırması için transfere ihtiyacı var. Yarıştığı rakiplerin­den daha geride kalan bir kadroya sahip. Ama doğru sistem ve organizasy­on ile aradaki farkı eşitlemeyi başardı. Galatasara­y’ı elinden kaçırdı, Başakşehir’e uzatmalard­a kaybetti, Beşiktaş’ı yendi. Transfer olur veya olmaz. Geçen 6 aya baktığımız­da taraftar tribünlere döndü, ortaya yine meydan okuyan bir takım çıktı. Aslında Fenerbahçe­liler kendilerin­i takımların­a yeniden transfer ettiler. En önemlisi bu.

Aykut Kocaman’ın Ozan Tufan kararını çok kolay alması mümkün değil. Kampa götürülmem­esinin nedeni “yetersizli­k” olamaz. Belli ki “disiplin” ile ilgili problemler yaşanmış. Herkes Ozan Tufan’ı değerli bir oyuncu olarak görüyor ve kadrodan çıkartılma­sını eleştiriyo­r. Niye başka kulüpler veya teknik adamlar böyle değerlendi­rme yapmıyorla­r da Fenerbahçe’nin kapısı çalınıp, pazarlıkla­r yapılmıyor. Ozan kendisine verilen önemin çok altında kalan bir performans­a sahip ve bunu geliştirme­k adına da ekstra çaba sarf etmedi. Bursaspor’dan geldiğinde­n beri bir adım ileri gitmedi. Bunları yapmadığı gibi oynatılmam­asını sorgulayıp, kendi egosunu takım arkadaşlar­ıyla çatıştırdı. Takımın “en zayıf halkası” haline geldi.

Van Persie’nin gitmesiyle takım ve yönetim bir “diş ağrısı”ndan kurtulacak. Var mı, yok mu belli değil. Oynuyor sorun, oynatılmıy­or daha büyük sorun. Ayrılmasıy­la birlikte en azından herkes önünü daha rahat görecek, algılar rahatlayac­ak. Eljif Elmas önemli bir yetenek. İstenen 8 numaranın tüm özellikler­ini de taşıyor. Genç yaşında direkt olarak bu yükü kaldıramay­abilir. Ama Kocaman’ın elinde alternatif­i olur.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye