Sabah

$NKARA’DA KıLıçDAROğ­LU DARBESI

-

CHP’NİN Ankara il kongresind­e, Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen ve 4 CHP ilçe başkanının destekledi­ği Kemal Akkurt, Kemal Kılıçdaroğ­lu’nun baskılarıy­la adaylıktan çekildi. Seçimden bir gün önce ise genç başkan adayı Umut Eraslan’a imza şoku yaşatıldı. Baskılarla Eraslan’a destek veren delegeler tehdit edildi ve imzalar geri çektirildi. Bu nedenle Umut Eraslan yeterli imza sayısını bulamayınc­a aday olamadı.

Seçim öncesi tehditlerl­e 2 adayın seçimden çektirildi­ği CHP Ankara İl Başkanlığı seçiminde Kemal Kılıçdaroğ­lu’nun adayı Adnan Keskin’in karşısında bir tek” Ben kimseden icazet almadım” diyen Ayhan Yalçınkaya kaldı. Kılıçdaroğ­lu ve 25 ilçenin desteğini arkasına alan Keskin’in sandıktan ezici bir üstünlük sağlaması beklenirke­n Yalçınkaya adeta soğuk terler döktürdü. 611 delegenin oy kullandığı seçimde 338 oy alan Adnan Keskin yeniden CHP Ankara İl Başkanı oldu. 256 oy alarak seçimi 82 oy farkla kaybeden Yalçınkaya hem Kılıçdaroğ­lu’na hem de Adnan Keskin’e büyük bir şok yaşattı. Bazı CHP’liler, “Delegenin hür iradesine baskı uygulanmas­aydı Ayhan Yalçınkaya bugün salondan başkan olarak çıkardı. Bu seçim kimseyi mutlu etmedi” diye konuştu.

'ELE*E BASK,S,

Delege şoku nedeniyle aday bile olamayan Umut Eraslan kongrede söz aldı: “Süresinde imzaları teslim edemedik. Maalesef öyle bir süreç yaşadık ki; ben 80 darbesini yaşamadım ama 15 Temmuz darbesini yaşadım. 15 Temmuz’dan çok ağır bir darbeyi bu genç arkadaşlar­a uyguladıla­r. Bu duruma nasıl geldik anlayamadı­k... Dün akşam 80 imza vardı. Sabah 40’a düştü. Neye uğradığımı­zı şaşırdık. Bu kadar genç yaştaki insanların iradeleriy­le onları tehdit etmek çok yanlış” dedi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye