Sabah

’ye ceza için kirli işbirliği

RTÜK’ün CHP’li üyeleri yerli ve milli medyayı hedef alarak, içerikleri gizli kalması gereken toplantıla­rı basına servis ediyor. RTÜK, 2017’de atv’ye altı ceza kesti

-

RTÜK’ÜN CHP’li üyelerinin, Türkiye’nin en çok izlenen yerli ve milli kanalı atv’ye husumeti bir kere daha su yüzüne çıktı.

a tv ve aHaber’i tehdit eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğ­lu’nun izinden giden RTÜK’ün CHP’li üyelerinin de yerli ve milli medya organların­a olan husumeti bir kere daha su yüzüne çıktı. Türkiye’deki demokrasi ve özgürlük yolculuğun­un savunucusu ve milli iradenin sesi atv’yi hedefe koymak için RTÜK’teki CHP’li üyeler medya manipülasy­onlarına hız verdi. 2016’da olduğu gibi 2017’de de Türkiye’nin en çok izlenen televizyon kanalı olan atv’ye karşı kirli bir plan işletilili­yor.

HEDEF MİLLİ MEDYA

Yerli ve milli medyaya karşı algı operasyonu yürüten CHP’li üst kurul üyeleri, içerikleri gizli kalması gereken üst kurul toplantıla­rını hükümete ve devlete muhalif basın organların­a servis ediyor. Bu kapsamda son olarak 27 Aralık 2017 Çarşamba günü bir gazetede AK Partili RTÜK üst kurul üyelerini hedef göstererek “RTÜK’te skandal tartışma: Şortlu çocuk tahrik edermiş! 7-11 yaşlarında­ki çocukların şortla dans etmesini ‘tahrik edici’ buldular” başlıkları­yla verilen haber kamuoyunun büyük tepkisini çekmişti.

Türkiye’nin en çok izlenen ulusal kanalı olan atv’yi hedef tahtasına koyan ve “atv’ye ceza kesilmiyor” ifadeleriy­le algı operasyonu yapan haberlere karşın, SABAH’ın RTÜK’ten edindiği bilgilere göre atv’ye 2017’de 6 ceza kesildi. atv bu cezalar neticesind­e 4 milyon 500 bin liradan fazla ceza ödedi.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye