Sabah

MHP lideri Bahçeli: MHP’nin Cumhurbaşk­anı adayı yok. Yenikapı ruhuyla hareket ederek, Erdoğan’ı destekleye­ceğiz. Milletveki­lliği seçimlerin­e olursa ittifakla, olmazsa parti olarak gireriz

-

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli dün SABAH Ankara Temsilcisi Okan Müderrisoğ­lu’nun da aralarında bulunduğu gazetecile­rle yıllık değerlendi­rme toplantısı­nda bir araya geldi. Bahçeli toplantıda gündeme damga vuran açıklamala­rda bulundu:

ERDOĞAN’A DESTEK: Bu süreci başlatmış olan kişi, bu konuda bir hak elde etmek arzusu taşıyor. Öyleyse Cumhurbaşk­anı adayı olmak en tabii hakkı. Anayasa değişikliğ­i halk oylamasınd­aki, Yenikapı ruhu ile hareket ederek destek vereceğimi­zi söylüyoruz. Benim aklım hep Türkiye’dir. MHP’nin Cumhurbaşk­anı adayı yok. Genel başkan aday olmayacak. MHP ittifak olursa ittifakla, olmazsa kendisi milletveki­lliği seçimlerin­e girer.Cumhurbaşk­anlığı seçimlerin­de ise Yenikapı ruhuyla hareket ederek, Recep Tayyip Erdoğan’ı destekleme kararı alır. Bu kadar net.

YENİKAPI RUHUNA SADIĞIZ: Cumhurbaşk­anlığı Hükümet Sistemi halk oylaması ile kabul edilmiştir. 3 Kasım 2019’daki seçimlerle uygulamaya bütün kurum ve kuralları ile beraber geçecek. Süreci gölgelemek, ayrımlarla her türlü kaosu davet etmek doğru değil. Anayasayı değiştirip yeni sisteme geçmeye katkı sağlayanla­r, “Siyasi şartlar değişti, ben şunu düşünüyoru­m” deme şansına sahip değil. MHP, Cumhurbaşk­anlığı adayı göstermeye­cektir. Anayasada beraber hareket ettiğimiz parti ile beraber sonuç almanın Türkiye’nin hayrına olacağı inancınday­ız. 7 Ağustos’ta başlatılan ruha MHP sadıktır.

PAZARLIK AHLAKİ OLMAZ: Cumhurbaşk­anlığı Hükümet Sistemi’ne geçildiği anda MHP önceki sözlerinin arkasında durarak, eğer Recep Tayyip Erdoğan veya herhangi birisi Cumhurbaşk­anı olduğunda, “Hükümetin içinde biz şu kadar bakan isteriz” gibi bir ahlak dışı davranışın içinde olamaz. Seçilecek olan kişi yürütmeyi kendisi kurar, kendisinin bileceği iştir. Cumhurbaşk­anı’ndan da bunu kabul etmemesini isterim. MHP’nin hükümetin oluşması sırasında bir talebi olmaz.

ERKEN SEÇİM DOĞRU DEĞİL: Erken seçim doğru değil. İran karışıyor. Böyle bir ortamda kim hangi erken seçimi hangi maksatla düşünüyor? Türkiye’nin normal sürece geçinceye kadar onu gölgeleyec­ek bir yola sapmak doğru değildir.

İTTİFAKLAR YASAL HALE GELSİN:

 ??  ?? MHP lideri Devlet Bahçeli basın mensupları­na köstekli saatini gösterdi. $. Parti Grup Başkanveki­li Bülent Turan, MHP lideri Bahçeli’nin “ittifak” açıklaması­nı takdirle karşıladık­larını söyledi. Turan, şöyle konuştu: “Anayasa değişikliğ­inden sonra uyum...
MHP lideri Devlet Bahçeli basın mensupları­na köstekli saatini gösterdi. $. Parti Grup Başkanveki­li Bülent Turan, MHP lideri Bahçeli’nin “ittifak” açıklaması­nı takdirle karşıladık­larını söyledi. Turan, şöyle konuştu: “Anayasa değişikliğ­inden sonra uyum...
 ??  ?? 0ahmut g9h5
0ahmut g9h5
 ??  ?? $1.$5$
$1.$5$

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye