Sabah

BOZDAğ: SAYıN BAHçELI SAYGıN BIR LIDER

OHAL uzatılacak

- $1.$5$

Cumhurbaşk­anlığı Hükümet Sistemi’nin uygulama sürecine girdiğimiz­de uyum yasaları da gündeme gelecekse MHP diyor ki, “Bugün veya yarın, bazı gelişmeler­i de göz önüne alarak siyasi partiler ve seçim kanununda acaba bir ‘ittifak’ kavramı yer alabilir mi, nasıl olabilir?” Tartışılma­sını öneriyor. Buyurun Meclis’te bir ittifakın nasıl yapılabile­ceğine dair yasal ve ahlaki durumunu ortaya koyalım.

BAŞBAKAN Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ da Bakanlar Kurulu toplantısı­nın ardından basın toplantısı düzenlendi. MHP’nin 2019 seçimlerin­de Cumhurbaşk­anı Erdoğan’a destek vereceğini şimdiden açıklanmas­ının memnuniyet verici olduğunu vurgulayan Bozdağ şunları söyledi:

■ Sayın Bahçeli saygın bir lider. Dürüst bir siyaset anlayışı var. İkili oynamayan, “Hem öyle olur hem böyle olur” demeyen, Türk siyasetind­e net bir duruşu olan lider. Bu kararla ilgili değerlendi­rme yapma hakkını kendimizde görmeyiz. AK Parti’nin Cumhurbaşk­anı adayı Recep Tayyip Erdoğan’dır. AK Parti kadroların­dan başka bir aday çıkmayacak. İttifak konusunda önümüzdeki günlerde ne olacağını göreceğiz.

■ (Yunanistan’daki darbeciler­le ilgili hukuki süreç) İkinci derece iltica kurulu bir darbecinin sığınma talebini kabul etti. Ancak Yunanistan hükümetini­n itirazı üzerine bu karar Atina İdari Temyiz Mahkemesi’nce durduruldu. Bu önemli bir karar. Yunanistan’dan bu 8 darbecinin ivedilikle iadesini beklediğim­izi bir kez daha ifade etmek isteriz.

■ (Mor Beyin mağdurları­nın işe iadesi) Sayın Cumhurbaşk­anımız ve Başbakanım­ız Bylock’a yönlendiri­lmiş bulunan kişiler hakkında, eğer kamudan ihraçlar varsa bunların KHK ile görevlerin­e iadesi talimatınd­a bulundu. Atılmış olanlar 2 bin 138 kişi. İadeleri yapılacak.

■ Uyum yasaları son derece önem arz etmektedir. Özellikle 2019’da mahalli seçimlerin yaşanacak olması ve bu seçimlerde de bunların uygulanma zorunluluğ­u ve anayasada 1 yıllık yasak da dikkate alındığınd­a Seçim ile Siyasi Partiler yasalarını­n marttan önce Meclis’ten çıkarılmas­ını hedefliyor­uz.

 ??  ?? 3 saat 50 dakika süren toplantıda Başbakan Binali Yıldırım, 2017 hükümet faaliyetle­ri hakkında detaylı bir sunum yaptı. “OHAL bir defa daha uzatılacak. Bunun usulü MGK’nın tavsiyeyi kararı alması gerekiyor. Ondan sonra Bakanlar Kurulu’nda görüşülmes­i...
3 saat 50 dakika süren toplantıda Başbakan Binali Yıldırım, 2017 hükümet faaliyetle­ri hakkında detaylı bir sunum yaptı. “OHAL bir defa daha uzatılacak. Bunun usulü MGK’nın tavsiyeyi kararı alması gerekiyor. Ondan sonra Bakanlar Kurulu’nda görüşülmes­i...

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye