Sabah

MAHMUT HOCA’DAN SONRA +$%$%$0 T858

Sanatçı Münir Özkul’un vefatı ‘6 Edebiyat A’ sınıfını bir kaz daha hatırlattı. Vatandaşla­r hafta sonu Adile Sultan Kasrı’na akın etti

- HDQGH E5DEM FXUNDQ K$5$

AYLA filmine hikâyesi konu olan Kore gazisi Süleyman Dilbirliği’nin, 67 yıl önce Kore’de kökboyasıy­la yaptığı Türk bayrağını özenle sakladığı ortaya çıktı. Geçen ay 91 yaşında hayata veda eden emekli astsubay Dilbirliği’nin 65 yıllık eşi Nimet Dilbirliği (85) de bir gün sonra hayata gözlerini yumdu. Dilbirliği çiftinin ölümünden sonra, kökboyasıy­la yaptığı Türk bayrağını evinde sakladığı ortaya çıktı. Dilbirliği’nin bayrağı ve tekerlekli sandalyesi, ailesi tarafından Fatih’teki Türk Milleti Yardımlaşm­a Derneği’ne (TÜMYAD) bağışlandı. Dernek başkanı Salih Kılıç, “Tekerlekli sandalyesi Afyon’da engelli bir Kore gazisine gönderilec­ek” dedi.

6$%$+

CİHANGİR’DEKİ evinde 93 yaşında hayata veda eden usta oyuncu Münir Özkul’un ölümü tüm Türkiye’yi hüzne boğdu. Efsane oyuncunun hayatını kaybetmesi üzerine onu anmak isteyen vatandaşla­r, büyük ustanın Mahmut Hoca karakteriy­le hayat verdiği Hababam Sınıfı’nın ilk dört filminin çekildiği Üsküdar Validebağ Korusu’ndaki Adile Sultan Kasrı’na akın etti. Vatandaşla­r, kasrın içinde yer alan ve 6-A edebiyat sınıfı olarak hafızalara kazınan Hababam Sınıfı’nı gezdi. Müzeye çevrilen sınıfı gezen vatandaşla­r Münir Özkul’un balmumu heykeliyle de bol bol fotoğraf çekti. Hayranları usta oyuncunun ölümüyle ilgili şunları söyledi:

■ Ersin Batıgün (42): Çok sevdiğimiz saydığımız bir oyuncuydu. Onun filmleriyl­e büyüdük. Filmlerini hâlâ da tüm Türkiye halkı olarak izlemeye devam ediyoruz. Çok babacan bir karakterdi. Çocuklarım­ız da onunla büyüyecek.

■ Ebru Oral (40): 70’li 80’li yılların en mütevazı babasıydı. Ölümü de bizleri çok üzdü.

■ Ramazan Kara (25): Bizi hem güldürdü, hem üzdü, hem de çok şey öğretti. Mekânı cennet olsun.

6$%$+

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye