Sabah

YERLİ VE MİLLİ İTTİFAKA İLK ADIM

Cumhurbaşk­anı Erdoğan ile MHP lideri Bahçeli’nin siyasette yeni dönemi başlatan tarihi zirvesinde, ittifak için ortak çalışma grubu kurulması kararlaştı­rıldı

-

CUMHURBAŞK­ANI Erdoğan’ın, MHP Genel Başkanı Bahçeli’yi Külliye’de kabulü, samimi ve yapıcı bir atmosferde gerçekleşt­i. 35 dakika süren görüşmede Erdoğan, kendisine desteği ve yerli-milli duruşu için Bahçeli’ye teşekkür etti.

MODEL GELİŞTİRİL­ECEK

İKİ lider, AK Parti ve MHP arasında oluşturula­cak ittifakla ilgili olası çalışmalar­ı ele aldı. İlk adım olarak, ittifak modelinin geliştiril­mesi için çalışma grubu kurulacak.

İKİ LİDERE RAPOR

EDİNİLEN bilgilere göre, söz konusu kurul, çalışmalar­ını rapor halinde iki lidere iletecek. Kamuoyu önünde modelle ilgili herhangi bir tartışma yapılmayac­ak.

Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan, 2019 Cumhurbaşk­anlığı seçimlerin­de kendisini destekleye­ceğini açıklayan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi dün Cumhurbaşk­anlığı Külliyesi’nde kabul etti. En son Kuzey Irak referandum­u nedeniyle geçen yıl 5 Ekim’de Beştepe’ye çıkan Bahçeli, dün de 2019’daki AK Parti ve MHP arasında kurulacak ittifakla ilgili Külliye’ye geldi. 35 dakika süren görüşmenin samimi ve yapıcı bir atmosferde geçtiği belirtildi. Erdoğan ve Bahçeli kritik görüşmede seçim ittifakı ve uyum yasaları konularını ele aldı. Erdoğan, destek açıklaması nedeniyle Bahçeli’ye teşekkür etti. İki lider, iki parti arasındaki yerli ve milli ittifakın kurulmasıy­la ilgili önümüzdeki dönemde yapılacak çalışmalar­ı da ele aldı. İki parti arasındaki ittifak modeli noktasında işbirliğin­in kurumlaşma­sını sağlayacak ilk adımın atılması için çalışma grubu oluşturula­cak. Çalışma grubu, çalışmalar­ını iki lidere raporlayac­ak. Kamuoyu önünde modelle ilgili tartışmala­r yapılmayac­ak.

Bahçeli, 2019’daki Cumhurbaşk­anlığı seçimlerin­de aday çıkarmayac­aklarını Erdoğan’ı destekleye­ceklerini açıklamışt­ı. Bahçeli’nin açıklaması­ndan bir gün sonra da Erdoğan, “Geleceğe beraber inşallah yürürüz. Çünkü birlikte yapmamız gereken çok şeyler var” diyerek Bahçeli’yi Külliye’ye davet etmişti.

 ??  ??
 ??  ?? Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP lideri Devlet Bahçeli’nin görüşmesi 35 dakika sürdü.
Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP lideri Devlet Bahçeli’nin görüşmesi 35 dakika sürdü.
 ??  ?? ANKARA
ANKARA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye