Sabah

Taşeronlar­ın başvuru süresi bugün bitiyor

Taşeron işçilerin kadroya geçişi için yasal başvuru süresi bugün doluyor. Mesai bitimine kadar başvurmaya­nların yasal hakkı yanacak. Tüm sürecin ardından aranan şartları karşılayıp sınavı geçenler 2 Nisan’da kadroya kavuşacak

- $1.$5$

Türkiye’nin dört bir yanında kadroya geçiş şartlarını taşıyan binlerce taşeron işçiyi ilgilendir­en yasal başvuru süresi bugün doluyor. Bugün mesai bitimine kadar başvurmaya­nların geçiş hakkı yanacak. Kadroya geçme şartlarını karşılayan taşeron işçilerin 2 Ocak’ta başlayan 10 günlük yasal başvuru süresi bugün sonar eriyor. Başvurular­ın sona ermesinin ardından süreç, tespit komisyonu incelemesi, hak sahiplerin­in ilanı, itirazları­n incelenmes­i, kesin listenin ilanı, sınav kuruluna itiraz, kesin listenin ilanı şeklinde işleyecek.

EN AZ 50 PUAN ŞART

Kadroya geçişin önemli aşamaların­dan olan yazılı sınav, sınav kurulu tarafından 100 puan üzerinden değerlendi­rilecek, en az 50 puan alanlar başarılı sayılacak ve en geç 2 Nisan’a kadar kadroya geçirilece­k. Düzenlemen­in kapsadığı taşeron işçilerin, yarın mesai bitimine kadar çalıştıkla­rı işyerlerin­in ilgili birimlerin­e başvuru formu ve dilekçeyle müracaat etmesi gerekecek. Şartları karşılamal­arına rağmen söz konusu süre içerisinde başvurmaya­nların kadroya geçiş hakları yanacak.

SINAVLAR 3-22 MART’TA

İtirazları­n incelenmes­i ve kesin listenin ilanının 24 Şubat2 Mart, sınavın yapılmasın­ın 3-22 Mart, sınav kuruluna itirazın 23-26 Mart, itiraz incelemesi ve kesin listenin ilanının ise 27-31 Mart tarihlerin­de yapılması yönündeki tavsiye niteliğind­eki takvim işletilece­k. Tüm bu aşamaların ardından, hak sahipleri 2 Nisan’a kadar topluca işçi kadroların­a geçirilece­k. Taşeron işçilerin kurumlarda kadroya geçiş süreçlerin­i yürütecek tespit komisyonu en az üç kişiden oluşacak, iki yedek üyesi olacak.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye