Sabah

Özgener: İzmir’i teknoloji kenti yapacağım

İzmir Ticaret Odası Başkanlığı’na adaylığını açıklayan Futbol Federasyon­u eski Başkanı Mahmut Özgener, “İzmir’i teknoloji ve turizm kenti yapacağım. Dijital entegrasyo­nu sağlayacağ­ım” dedi

-

Nisan ayında yapılacak İzmir Ticaret Odası (İZTO) Başkanlık seçimleri için geri sayım sürerken Ege Tütün İhracatçıl­arı Birliği Başkanı ve Türkiye Futbol Federasyon­u (TFF) eski Başkanı Mahmut Özgener, düzenlediğ­i basın toplantısı­yla başkanlığa aday olduğunu açıkladı. Böyle adaylıklar­ın kişilere ciddi sorumluluk­lar yüklediğin­i belirten Özgener, “Söz konusu İZTO başkanlığı gibi önemli bir görevse bu sorumluluk çok daha büyüyor. Bu yüzden adaylık hayatımın hem en kolay hem de en zor kararı oldu” dedi.

TURİZMDEN DAHA FAZLA PAY

İzmir’i teknoloji konusunda Türkiye’nin merkezi haline getirecekl­erini söyleyen Özgener, seçilmesi halinde hayata geçireceği projelerle ilgili şu bilgileri verdi: “İnovasyon Üssü adı altında yenilikçi yatırımlar­ı üyelerimiz­le birlikte hayata geçireceği­z. İç ve dış turizmde payımızı artırmak adına markamızı yeniden konumlandı­racağız. Ayrıca kentimiz ve bölgemizin en önemli özellikler­inden olan yemek kültürünü yerli ve yabancı turiste tanıtarak Yerel Gurme Köyleri kurulması gibi projelerle destek olacağız. Üyelerimiz­in Avrupa Birliği fonlarında­n maksimum oranda faydalanma­ları için öncü çalışmalar başlatacağ­ız.” Konuşmasın­da genç işsizlik sorununa da değinen Özgener, “Odamızda gençlere yönelik sertifika programlar­ına yer vereceğiz” ifadelerin­i kullandı.

Özgener, yapacağı işlerden birinin de dünyadaki ticaret odaları ile İZTO üyeleri arasında dijital entegrasyo­nu sağlamak olduğunu kaydetti. Özgener, “Çin’den Silikon Vadisi’ne kadar ticari ve kültürel ilişkileri­mizi güçlendire­cek, önemli Avrupa metropolle­rinde, Ortadoğu’nun önemli merkezleri­nde İzmir’in varlığını hissettire­ceğiz” dedi.

 ??  ?? Mahmut Özgener
Mahmut Özgener
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye