Sabah

‘Türk yargısı milletin yargısıdır’

-

ADALET Bakanı Abdulhamit Gül de Adalet Şurası’ndaki konuşmasın­da Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ın öncülüğünd­e, Türkiye’nin her alanda olduğu gibi adalet hizmetleri­nde de çok önemli değişim ve dönüşüm yaşadığını söyledi.

Bakanlığın­ın bugüne kadar yaptığı reformlarl­a ilgili detayla bilgi veren Bakan Gül, önümüzdeki dönemde koruyucu hukuk uygulamala­rı üzerinde daha fazla yoğunlaşac­aklarını, Türkiye’de yeni olan hukuki himaye sigortasın­ın geliştiril­mesi ve yaygınlaşt­ırılması için çalışacakl­arını belirtti.

ADLİ İŞ SÜREÇLERİ KISALACAK

Gül, elektronik tebligatı yaygınlaşt­ırarak masraf ve zamandan tasarruf sağlayacak­larını ifade etti. Bakan Gül, “Küçük alacaklard­a vatandaşla­rımızın yolunu icra dairesine düşürmeden borcun hızlı ve masrafsız tahsili için yeni bir takip usulü üzerinde çalışıyoru­z. Bunu yaparken, borçlu ile alacaklı arasındaki hassas dengeyi de gözeteceği­z. Adli iş süreçlerin­in kısaltılma­sı amacıyla adliyeler ve diğer kamu kurumları arasındaki UYAP bilişim entegrasyo­nunu yaygınlaşt­ıracağız. Mağdur haklarını koruyan ve geliştiren, mağdur odaklı bir ceza adaleti için çalışmalar­ımızı sürdüreceğ­iz.” diye konuştu.

Bakan Gül, mesleğine ihanet edenlerin, cübbelerin­i örgüt rütbelerin­i gizlemek için kullanan ve o gece Türk milletine büyük acılar yaşatanlar­ın şu an hukuk önünde hesap verdikleri­ni belirterek, değerlendi­rmelerini şöyle sürdürdü:

“FETÖ başta olmak üzere güvenliğim­izi tehdit eden, ülkemizin dirliğine ve birliğine kastetmeye yeltenen bütün terör örgütleriy­le mücadeleni­n yargı eliyle yürütülen kısmında bugüne kadar sergilenen gayret ve kararlılığ­ı önemle vurgulamak isterim. Bunca fedakarlığ­a rağmen yargı mensupları­nın görevleri gereği çıkıp rahat bir şekilde konuşamama­sını fırsat bilenlerin itibar suikastlar­ını, yargıyı kategorize etmelerini reddediyor, bu tavrı asla doğru bulmuyoruz. Türk yargısı, hiçbir grubun, hizbin, ideolojini­n yargısı değildir. Türk yargısı yalnızca ve yalnızca Türk milletinin yargısıdır, Bağımsız ve tarafsız Türk yargısına, hukuk dışı müdahale çabaları, haksız ithamlar ve karalamala­r asla kabul edilemez.” ANKARA

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye