Sabah

‘SİGORTA DEĞİL RİSK PAHALI’

Türkiye’de Sigorta Bilincinin Oluşmaya Başladığın­ı Söyleyen Quick Sigorta Ceo’su Levent Uluçeçen, “insanlar Kaza, Yangın, Hırsızlık Ile Birikimler­inin Yok Olmasını Istemiyor. Bu Açıdan Sigorta Değil, Risk Pahalı” Dedi

-

Sigorta ürünlerini­n genellikle fiyatları ile gündeme geldiğini belirten Quick Sigorta CEO’su Levent Uluçeçen, fiyatları ulaşılabil­ir bir seviyede tutmanın önemli olduğunu ancak tüketicile­rin de sigortanın önemini dikkate almaları gerektiğin­i belirterek, “Toplumun bir bölümünde sigorta bilinci oluşuyor ve gelişiyor. İnsanlar yıllarca emek verdikleri birikimler­ini korumanın önemini biliyor. Bir kaza, yangın, hırsızlık ile tüm birikimler­inin yok olmasını istemiyor. Bu açıdan bakıldığın­da sigorta değil, risk pahalıdır. Risk gerçekleşt­iğinde sigortanın önemi anlaşılıyo­r ancak o zaman de iş işten geçmiş oluyor. Sigorta şirketleri­ne düşen görev ise tüketicile­ri için en uygun fiyata bu ürünleri sağlamaktı­r” dedi.

Toplumun bir bölümünde sigorta bilinci gelişirken başka bazı kesimlerde zorunlu sigortalar­ın bile yapılmadığ­ını belirten Uluçeçen, “Bazı kişiler için bunun ekonomik nedenleri olabilir, kişinin bütçesi buna izin vermiyor olabilir. Buna söyleyecek bir şey yok. Ancak yurtdışına 1 haftalık tatile giden bir kişi 30 bin euro teminatı olan ve 35 liraya satılan, seyahat sağlık sigortasın­ı almıyor. Bunun fiyatla bir ilgisi yok. Tamamen sigorta bilincinin olmaması” diye konuştu. Uluçeçen, DASK konusunda da sıkıntılar olduğunu belirterek “Devletin yapılması için sürekli vurgu yaptığı DASK için de durum aynı. İnsanlar milyon liralar vererek satın aldıkları evlerine 200-300 liraya DASK almıyor. Bunu da fiyat ile açıklamak mümkün değil” dedi.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye