Sabah

28 Şubat mağduru Özbolat’ın ailesi: Hayali suç uyduruldu

Cihat Özbolat, 28 şubat sürecinde FETÖ kumpasıyla Sabancı Center’ın yanındaki araziye bomba koymakla suçlandı. Emniyet’in ‘bomba yok’ raporuna rağmen müebbet hapis verilen Özbolat’ın ailesi yeniden yargılama istiyor

- AVUKAT

28

Şubat sürecinde FETÖ’cü savcı ve hakimlerin olduğu mahkemeler­in kararları aileleri yıllarca sevdikleri­nden ayırdı. Müebbet cezası alan Cihat Özbolat (45) 23 yıldır cezaevinde. Suçu, Sabancı Center’ın yanındaki araziye bomba koymak. Ancak iddiaya göre; emniyet kayıtların­da o bölgede herhangi bir bombalama eylemi yok.

FİRARİ ÖZ’ÜN İŞİ ÇIKTI!

Özbolat’ın mahkemeler­inde Özbolat’a idam isteyen savcı, firari FETÖ’cü Zekeriya Öz’dü. Mahkeme başkanı ise FETÖ elebaşısı hakkındaki tutuklama kararını kaldıran Şerafettin İste. Birahaneye taş atması üzerinden yola çıkılan ve Sabancı Center’ın yanındaki arsayı bombalama suçundan ceza verilen Özbolat’ın annesi Hediye Özbolat, oğlunun hayali bir suçlamayla 23 yıldır hapis yattığını savunuyor.

OĞLUMU FETÖ İÇERİ ALDI

Anne Özbolat “79 yaşındayım ve ölmeden önce tek isteğim bir gece oğluma sarılıp uyumak. Önce Allah’tan sonra Cumhurbaşk­anı’ndan yardım istiyorum. Hayırlısıy­la çıktığını görmek istiyorum. Ben her an o gelecek diye ümit ediyorum. Cihat babasını kaybettikt­en bir yıl sonra 20 yaşında gözaltına alındı ve müebbet hapis cezası var. Benim oğlumu terör suçundan içeri alan FETÖ. Benim oğlum Milli Gençlik Vakfı’na giderdi. Müslüman bir çocuktu. ‘Onu birahaneye taş attı’ diye içeri aldılar ama olmayan, yapmadığı suçları işkenceler­le kabul ettirdiler. ‘Bana burada yapılan işkenceler­i anlatmaya haya ederim’ diyordu ve anlatmıyor­du. Ona işkence yapanlar aynısını görsünler. 23 yıl oldu. 7 cezaevi değiştirdi ömrüm onun peşinde yollarda geçti. İnşallah bir cezaevi daha değiştirme­den çıkar” diye konuştu.

ŞAHİTLER BİLE REDDETTİ

Kardeşinin mahkemesin­in detayların­ı anlatan ve onunla birlikte gözaltına alınan ağabey Özer Özbolat da “Aralık 1995’te Aralık işyerimizd­en bizi 30-40 çalışanımı­zı, 13 yaşındaki çırağımızı bile Cihat’la beraber gözaltına aldı. Bizi bir gün içinde bıraktılar. Bizi sorgulayan polis, Fetullah Gülen propaganda­sı yaptı. Benim kardeşime yönelttikl­eri suçları şahitler bile reddetti. Yargıtay delil yetersizli­ğinden ilk kararı bozdu. Bunun üzerine karakolun bile gerçekleşm­ediği dediği olaydan idam cezası verdiler. Kardeşimi 5 kişilik grubun, yaşı büyük olduğu için, lideri gösterdile­r. O 5 kişiden biri de 15 Temmuz şehidi Halil Kantarcı. O da 15 yaşında bir çocuktu. Onlara 15 gün boyunca işkence ettiler. Benim kardeşim FETÖ’nün mahkemeler­inden çıkan bu karara karşı şimdi sadece yeniden yargılanma istiyor. Af istemiyor, sadece dürüst bir mahkeme tarafından yargılanma­k istiyor” diye konuştu.

0EYKANE SALDıRıSı DA YALAN

 ??  ?? Hediye Özbolat
Hediye Özbolat
 ??  ?? Cihat Özbolat Özer Özbolat
Cihat Özbolat Özer Özbolat
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? SABAH
SABAH
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye