Sabah

Serviste unutuldu akıllı saatle kurtuldu

Özel Neşe Erberk İlkokulu’nun öğrenci servisinde 7 yaşındaki bir çocuk unutuldu. Sağlık problemi nedeniyle akıllı saatle kontrol edilen çocuk, acil durum alarmı verince kurtarıldı

-

OKUL servisinde unutulan çocuklara İstanbul’da bir yenisi eklendi. 7 yaşındaki D.Ö. Özel Neşe Erberk İlkokulu’nun servisinde unutuldu. Uyanınca büyük korku yaşayan küçük kız, akıllı kol saatinin alarmına basıp annesine haber verdi. Serviste çığlık atan kızı inşaat işçileri buldu.

Okul servisinde unutulan çocuklara İstanbul’da bir yenisi daha eklendi... 7 yaşındaki D.Ö., önemli bir sağlık problemi yaşıyordu. Beşiktaş’taki Neşe Erberk İlkokulu’na giden küçük kız, kolundaki “akıllı çocuk kol saati” ile ailesi tarafından kontrol ediliyordu. 3 Ocak günü D.Ö., okula gitmek üzere hazırlanmı­ştı. Sabah 07.40 sıralarınd­a annesi tarafından servise bindirilen D.Ö.’nün akıllı saati de yanındaydı. Servis, Beşiktaş’taki okula saat 08.29 sıralarınd­a ulaştı. Küçük kızın kolundaki saat; anne Burçin B.’ye haber vermiş, kızı okul bölgesine (Güvenli bölgeye) ulaşmıştı. Fakat, 12 kişilik servisteki öğrenciler araçtan indirilirk­en, uykuya dalan D.Ö., araç içerisinde unutulmuşt­u. Küçük D.’nin minibüste olduğunu fark etmeyen hostes de araçtan inmişti. Şoför, küçük kız içerdeyken minibüsü bir yere park etmişti. ÇIĞLIKLARI­NI İŞÇİLER DUYDU

Saat 09.10 sıralarınd­a uyanan küçük kız, servis içinde unutulduğu­nu anlayınca, kol saatinden acil durum alarmı vererek annesinden yardım istedi. Annesinin saat aracılığıy­la iletişim kurduğu D.Ö., annesi tarafından güçlükle sakinleşti­rildi. Küçük kızın çığlıkları­nı duyan okulun etrafındak­i inşaat işçileri de D.Ö.’yü servisten çıkarmaya çalıştı. Anne bu sırada baba Ali B.’yi arayıp okula yönlendird­i. Aile, okul yönetimini­n yanı sıra şoför ve hostes hakkında şikayette bulundu. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

‘ÖRTBAS EDECEKLERD­İ’ SABAH’a konuşan anne Burçin B., “Kızımın bir sağlık sorunu var. Ailesi olarak gerekli önlemi almış olmasaydık kızımın başına çok daha kötü olaylar gelebilird­i. Kolundaki saat kızımın hayatını kurtardı. Okul ve servis yönetimi özür dileyerek durumu örtbas etmeye çalışıyor. Kızım 12 kişilik bir serviste koridor tarafında ve kapının hemen önünde oturmaktad­ır. Hostes ve şoför sorumsuzlu­ğu kızımın hayatına mal olabilirdi” şeklinde açıklamada bulundu. Beşiktaş İlçe Eğitim Müdürlüğü’ne de başvuran ailenin şikâyeti sonrası okul müfettiş incelemesi­ne tabi tutuldu. İlçe Milli Eğitim olayla ilgili, “Ailenin ihbarını önemsiyoru­z. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı” ifadesini kullandı. Okul yönetimi ise konuyla ilgili açıklama yapmadı.

 ??  ?? Ailenin şikâyeti üzerine soruşturma açıldı. Neşe Erberk
Ailenin şikâyeti üzerine soruşturma açıldı. Neşe Erberk
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Sebahat Çataloğlu
Sebahat Çataloğlu
 ??  ?? Fazıl Çataloğlu
Fazıl Çataloğlu
 ??  ?? Emin Çataloğlu
Emin Çataloğlu
 ??  ?? Serdar Çataloğlu
Serdar Çataloğlu
 ??  ?? Şengül Çataloğlu
Şengül Çataloğlu
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? ozel.istihbarat@sabah.com.tr Dilek YAMAN ÖZEL İSTİHBARAT
ozel.istihbarat@sabah.com.tr Dilek YAMAN ÖZEL İSTİHBARAT
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye