Sabah

1823 Mor Beyin mağduru görevlerin­e iade edildi

¶0or Beyin’ mağduru bin 823 kişi görevlerin­e iade edildi

- Erkam ÇOBAN ANKARA

DÜZCE İl Jandarma Alay Komutanı Albay Bilal Güvenir de dün yayımlanan KHK ile görevine iade edilenler arasında yer aldı. Güvenir’in görevden alınmasını­n ardından yerine gelen Kıdemli Albay Yılmaz Özdemir ise FETÖ’cü olduğunu itiraf ederek teslim olmuştu. FETÖ’NÜN “ByLock delili”ni sulandırma­k için kullandığı “Mor Beyin” tuzağının mağduru bin

823 kişi görevine iade edildi. FETÖ’nün Mor Beyin yazılımı üzerinden, iradeleri ve bilgileri dışında ByLock’a yönlendiri­ldiği belirlenen 11 bin 480 kişi arasında bulunan 2 bin 168 kişiden bin 823’ünün, FETÖ üyeliği, irtibatı veya iltisakı bulunmadığ­ı için görevlerin­e iadesi kararlaştı­rıldı.

Söz konusu personelde­n bu maddenin yürürlük tarihinden itibaren 10 gün içinde göreve başlamayan­lar “çekilmiş” sayılacak. Göreve başlayanla­ra da kamu görevinden çıkarıldık­ları tarihten göreve başladıkla­rı güne kadar geçen süreye tekabül eden mali ve sosyal hakları ödenecek. Bu kişiler, kamu görevinden çıkarılmal­arından dolayı herhangi bir tazminat talebinde bulunamaya­cak. TSK’DAN 9 BİN 236 İHRAÇ

Bu personelin görevlerin­e iadesi, kamu görevinden çıkarıldık­ları tarihte bulundukla­rı yöneticili­k görevi dışında öğrenim durumları ve kazanılmış hak aylık dereceleri­ne uygun kadro ve pozisyonla­ra atanmak suretiyle de yerine getirilebi­lecek. Görevlerin­e iade edilenler arasında Ağrı Vali Yardımcısı Ahmet Can Pınar, 1. Sınıf Emniyet Müdürü Tamer Dönmez, 1. Sınıf Emniyet Müdürü Ahmet Kemal Yüzgüleç (eski Emniyet Genel Müdürlüğü Dış İlişkiler Daire Başkanı), 2. Sınıf Emniyet Müdürü Metin Çetin gibi isimler de bulunuyor.

Öte yandan TSK’dan yapılan açıklamada da, “FETÖ/PDY ile mücadelede bugüne kadar 9 bin 236 personel hakkında ihraç işlemi yapıldı, 5 bin 399 personel tutuklu” denildi.

 ??  ??
 ??  ?? Bilal Güvenir Yılmaz Özdemir
Bilal Güvenir Yılmaz Özdemir
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye