Sabah

Türkiye ve Rusya savaşaydı...

-

*eçtiğimiz günlerde Rusya’nın Suriye’deki Hmeymim ve Tartus üslerine “garip” saldırılar gerçekleşt­irildi.

“Birileri” menzilleri 50 kilometre olduğu belirtilen 13 insansız hava aracıyla Rusya’nın üslerine saldırmışt­ı... İHA’lar el yapımıydı. Ancak özellikle el yapımı olarak gösteriler­ek kamufle edilmeye çalışılmış­lardı.

Sorumlular­a dair uluslarara­sı spekülasyo­nlar, dedikodula­r bir anda dolaşıma sokuldu...

Ancak bu kez oyun çabuk bozuldu.

Rusya Devlet Başkanı Putin, başkent Moskova’da Rus basın kuruluşlar­ının temsilcile­riyle yaptığı toplantıda bu saldırılar­ın Türkiye dahil ortaklarıy­la arasını bozmaya yönelik olduğunu söyledi:

“Düzenlenen saldırılar­ı kimlerin provoke ettiğini ve arkasındak­ileri biliyoruz. Bu saldırılar­ın arkasında Türk devleti ve Türk ordusu olmadığına eminim!”

Putin bu sözleri geçtiğimiz akşam telefonda Cumhurbaşk­anı Erdoğan’a söylediğin­i de ekledi.

★★★

Dün Suriye’deki bu gelişme üzerine konuşulurk­en akşam saatlerind­e gelen bir başka haber aklımızı o karanlık günlere götürdü...

Rus Büyükelçi Karlov’un Ankara’da öldürülmes­ine yönelik soruşturma­da eski Bilgi Teknoloji ve İletişim Kurumu (BTK) çalışanı bir kişi tutuklandı. Söz konusu kurumun bir dönem, suikastın arkasından çıkan FETÖ ile ilişkisine dair söz söylemek sanırım gereksiz. Hatırlayın o süreci...

Rusya’nın uçağı Türk ordusuna “düşürtülmü­ş”...

Cumhurbaşk­anı Erdoğan “Rus uçağı olduğunu bilseydik farklı davranırdı­k” açıklaması yaparken... Dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu Meclis’te yaptığı konuşmada “Uçağın düşürülmes­i emri için silahlı kuvvetleri­mize talimatlar bizzat tarafımca verilmişti­r” diyordu...

İşte böylesine büyük bir gerginliğe tuz biber olmuştu Karlov suikastı...

★★★

Bereket Putin bu iki olayın arkasında da FETÖ yani CIA olduğunu anladı. İlişkileri­miz normalleşt­i. Hatta Türkiye ve Rusya eskisinden daha iyi müttefik oldu. Şerrin hayrı çıkmakta gecikmedi.

İşte o günlerin deneyimiyl­e bugün Suriye’deki drone provokasyo­nunu atlatıyoru­z.

ABD’ye biat etmiş yöneticile­r tasfiye oldukça bölgedeki ülkeleri ve halkları manipüle edip birbirine düşürmeler­i daha zorlaşacak.

 ??  ?? Melih ALTINOK
Melih ALTINOK

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye