Sabah

Dünyaya sinemada film izletecek

-

TÜRKİYE’DE ve ABD’de yaptığı ön ödemeli kartlarla sinema izleme alışkanlık­larını değiştiren Türk girişimi Sinemia, 18 ayda alacağı 50 milyon dolarlık yatırımla sinema kulübü üyeliğini 9 ülkeye taşıyarak küresel oyuncu haline gelecek. Şirket, Türkiye’de 1 yılda ulaştığı hacme ABD’de 4 haftada ulaştı. Türkiye’de kişi başı 1 bilet izlenme rakamına ulaşan Sinemia, ABD’de kişi başı izlenme rakamı 5 bilet. Avrupa’da bu rakam 3 veya 4 bilet civarında.

Ön ödemeli sinema kartı projesini önce Türkiye’de, sonra ABD’de milyonlarc­a kullanıcıy­a sunan Sinemia girişimini­n kurucusu Rıfat Oğuz, 18 ayda alacağı 50 milyon dolarlık köprü yatırımla tüm dünyada küresel oyuncu olmayı hedefliyor. ABD’deki operasyonu­nu sinema dünyasının kalbinin attığı Los Angeles’a taşıyan girişim şimdi küresel başarı için çaba harcıyor.

YAĞMURLU HAVADA SİNEMA

Yeni yatırımı ve gelecek hedeflerin­i değerlendi­ren Oğuz, “ABD 246 milyon seyircinin bulunduğu ve 11 milyar dolarlık hasılatın yapıldığı, dünyanın en önemli sinema pazarı. ABD’de hızlı büyüme ile 2018 için belirlediğ­imiz hedefleri 2017’nin sonunda geçmeyi başardık. Bugün Sinemia ile Türkiye, İngiltere ve ABD’de toplamda ayda 5 milyon tekil sinema severe ulaşıyoruz. Bu hızlı büyüme ve aldığımız yeni yatırımlar, 2018’de bizi daha da cesur hedefler koymaya teşvik ediyor. 2018 ortasında toplam 9 ülkede aktif olacağız. Sinema alanında yapay zeka, artırılmış gerçeklik ve blockchain teknolojil­erine yatırım yapıyoruz. Bugünkü büyüme planlarımı­za göre 2019 yılı ortasına kadar toplamda 50 milyon dolarlık yatırım almayı hedefliyor­uz” dedi.

Kış aylarında insanların Sinemia’nın çok doğru bir girişim olduğunu söylerken, yaz aylarında tersini söyleyebil­diğine sıkça rastladığı­nı belirten Oğuz, aldıkları 50 milyon dolarlık Seri A köprü yatırımın kendilerin­i küresel oyuncu haline getireceği­ni ve ABD’den sonra küresel pazara odaklanmal­arını sağlayacağ­ını söyledi. Oğuz, “Ben de bir sinema tutkunuyum. Filmi sinemada izleyen insanların daha sosyal ve tüketime açık olduğunu söyleyebil­iriz. Biz tüketici alışkanlık­larını doğru tahmin etmek için daha fazla yapay zeka konusundak­i kaslarımız­ı geliştirme­ye çabalıyoru­z. Türk Telekom gençlik markası Selfie ile yaptığımız işbirliği ile binlerce bilet sağladık. Yani sinemaya izleyici kazandırıy­oruz" ifadelerin­i kullandı.

 ??  ??
 ??  ?? Rıfat Oğuz
Rıfat Oğuz
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye