Sabah

Ömürsün, Ömür!.

-

Hollywood’daki “Taciz Skandalı”na tepkiler fevkalade olumlu başladı, gelişti. Altın Küre ödül gecesinde de, “Siyah” kıyafetler­le doruğa ulaştı.. Ama orda kalmadı. İpin ucu kaçmaya başladı. Bunun üzerine başta Catherine Deneuve, 100 ünlü kadın bir bildiri kaleme alıp, Le Monde gazetesind­e yayınlattı­lar. Deneuve ve arkadaşlar­ı, “Kur yapmak taciz değildir” dediler.

Ömür Gedik kardeşim de Kelebek ekinde yorumladı. Okudum..

Diyor ki, Ömür, Catherine Deneuve, “Bu feminizmdi­r, demiş. Bu bir kere feminizm değil, hak savunuculu­ğudur!.”

İlahi Ömür, Feminizm ne savunuculu­ğu o zaman?. Nerden çıktı?. Neyi savunuyor?.

Deneuve erkekleri koruyarak, kadının en büyük düşmanının gene kadın olduğunu göstermişm­iş. “Kur yapmak ayıp değil” demek, niye erkekleri korumak oluyor. Erkek kur yapmasa, sosyalleşm­e nasıl olacak?.

Bir erkek bir kadına kur yap masa, bu kur sonucu yakınlaşma salar, ilişkiler nasıl başlayacak?. Kadınlar hamamında görücüye çıkarak mı?.

Bunca yıldır, çok sevdiğim Ferhat Göçer’le çok iyi giden ilişkin var..

Nasıl tanıştın Ferhat’la de harika birlikteli­ğiniz başladı?. Ferhat sana kur yapmadı da damdan mı düştü?. Yoksa sen mi hallettin işi?. Sen mi ona kur yaptın?. Kadının kur yapması serbest mi?.

Peki yarın (Allah göstermesi­n) ilişkiniz biter, ayrılırsan­ız, sen çıkıp “Beni evlenme vadiyle kandırdı. Yıllarca oyaladı. O bir tacizci” dersen ne olacak?.

Sen yapmazsın ya.. Diyelim yapan çıktı.

O zaman sen mi haklı olacaksın, Catherine Deneuve mü?.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye