Sabah

İŞTE ABD’DEKİ EN KANLI TERÖR SALDIRILAR­I

-

TÜRKİYE’YE seyahat uyarısı yapan ABD, dünyada ırkçı eylemlerin en fazla yaşandığı ülkeler sıralaması­nın başında yer alıyor. Halen siyahlara karşı devam eden ayrımcılığ­ın yanında, cinsel saldırılar ve taciz listesinde de yine başı çekiyor. ABD, açık kamusal alanda da terör riskiyle karşı karşıya. İşte en fazla can kaybının yaşandığı o terör saldırılar­ından sadece birkaçı...

■ 2 Ekim 2017: Las Vegas’ta düzenlenen saldırıda 59 kişi hayatını kaybetti. ABD’nin Las Vegas kentinde düzenlenen saldırı, ABD tarihinde şimdiye kadar en fazla kişinin hayatını kaybettiği saldırı olarak kayıtlara girdi.

■ 1 Kasım 2017: New York’ta Dünya Ticaret Merkezi yakınların­da terör saldırısı düzenlendi. Saldırıda sekiz kişi öldü ve en az 11 kişi yaralandı.

■ 12 Ha]iran 2016: Florida’da eşcinselle­rin gittiği bir bara giren saldırgan 49 kişiyi öldürdü, olay ABD tarihinin en kanlı silahlı saldırısı olarak

kayıtlara geçmişti. Ta ki Las Vegas’taki saldırıya kadar.

■ 2 Aralık 2015: Kaliforniy­a eyaletinin San Bernardino şehrinde engelliler­e hizmet veren Inland Regional Center binasına giren 2 saldırganı­n, uzun namlulu silahlarla ateş açması sonucu 14 kişi öldü, 10’dan fazla kişi yaralandı.

■ 20 Temmu] 2012: Colorado

eyaletinin Aurora kentinde “Batman: The Dark Knight Rises” filminin galasında filmin karakterle­rinden “Joker”i taklit etmeye çalışan bir kişi, sinema salonunu basarak 12 kişiyi öldürdü.

■ 16 Nisan 2007: Virginia Teknik Üniversite­si’nin kampusunda düzenlenen saldırıda 32 kişi hayatını kaybetti.

■ ABD’nin Kansas eyaletinde­ki üniversite yakınların­da düzenlenen silahlı saldırıda da 3 kişi ölmüştü.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye