Sabah

TUFAN’DI MELTEM OLDU!

- 5ANER KArAMAn tAnEr.KArAMAn@sABAH.CoM.tr

Fenerbahçe’ye transferi sonrası takımının sahaya çıktığı 141 maçın 98’inde sahaya adım atabilen Ozan, yaşadıklar­ı ile istenmeyen adam ilan edildi.

Antalya kampının son gününe giren Fenerbahçe’de teknik direktör Aykut Kocaman, dün basının karşısına çıktı. Açıklamala­rında ikinci yarı planlarınd­an kadro dışı bıraktığı oyunculara kadar birçok konuya değinen tecrübeli çalıştırıc­ı, yaklaşık bir saat süren basın toplantısı­nda samimi ifadeler kullandı. İşte Aykut Kocaman’ın sözlerinde­n öne çıkanlar:

■ Temel sorunlarla uğraşmaya çalışırken, biraz çatırdama oldu, pekiştirdi­k. Devre arasına girmeyi beklemişti­k, bize faydalı oldu.

■ Robin van Persie ile konuşmanın iki tarafa da bir şey sağlayacağ­ını düşünmüyor­um. Yol ayrımı gözüküyord­u. Olması gereken oldu,

■ Herhangi bir oyuncu gelmese bile son ana kadar şampiyonlu­k yarışının içerisinde olacağız. Transfer istemediği­m anlamına gelmesin bu sözler.

■ Alacağımız oyuncular hangi pozisyonda olursa olsun, mevcut oyuncuları­n üzerinde isimler olmalılar. Gelen oyuncu çok üst düzey olmalı ki uyum sorunu

■ Futbolu bıraktıkta­n sonraki 7-8 sene rüyalarımd­a futbol oynadığımı gördüm. Rüyada görmek bile haz vericiydi.

■ (Cenk Tosun 22+6 milyon Euro’ya Everton’a transfer oldu. Eğer Aykut Kocaman şimdi futbol ayrılacak gibi duruyor.

■ Ozan Tufan’dan ikinci yarı beklentim yok. Bu yüzden kadro dışı bıraktık. Oyun anlamında daha fazla bir şey alamayacağ­ımızı düşündüm. Evet, sert bir karar verdim ama artık onun bir karar vermesi adına bunu yaptım. Önünü açmaya karar verdik. yaşamadan takıma girmeli. Bunun maliyeti 15, 20, 25 gibi rakamlara gidiyor. Transfere kapalı değilim, tam tersi yönetime her konuda düşünceler­imizi açıkça söylüyoruz.

■ Eljif Elmas henüz 18 yaşına girdi. Bu oyuncuyu kurtarıcı olarak tanıtmak kulübe de zarar verir, bana da zarar verir. Şapkadan tavşan çıkartan bir oyuncu değil, olmayacak da. oynuyor olsaydı, kaç milyon Euro ederdi? sorusuna…) Tüm açık gönüllülüğ­ümle söylüyorum; Cenk başta olmak üzere şimdiki oyuncular benden daha kuvvetli ve teknik. Ben kendimi o kadar güçlü görmüyorum. Şimdiki oyuncular daha iyi. Cenk de bana göre çok daha güçlü. Yolu açık olsun.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye