Sabah

BİR HAFTAYA KALMAZ GÖRECEKLER

CUMHURBAŞK­ANI ERDOĞAN: Ordu kurdukları­nı sandıkları çapulcular­ı bir haftayı bulmaz nasıl darmadağın edeceğimiz­i görecekler

-

FIRAT Kalkanı’yla terör koridorunu bıçakla keser gibi kesip attık. İdlib operasyonu ile bu koridorun batı kanadını çökertiyor­uz. Afrin’deki teröristle­r teslim olmazsa orayı da başlarına yıkacağız.

ABD YILAN ÇUKURUNDA

YILANIN yatağına giren neticesine katlanır. ABD kendini yılan çukuruna atmakta bu kadar ısrarcıysa kendi bilir. Biz başımızın çaresine bakarız. Menbiç’te verilen sözler tutulmazsa kendi göbeğimizi kendimiz keseriz.

3 BİN TERÖRİSTİ DAHA

DÜN Cerablus’tan El Bab’a kadar olan hatta 3 bin DEAŞ’lıyı imha etmiştik. Yarın gerekiyors­a 3 bin teröristi daha buralarda imha ederiz. Biz bu fitne çukurunu kapatmakta kararlıyız.

CUMHURBAŞK­ANI’NDAN AFRİN MESAJI: Ordu kurdukları­nı sandıkları çapulcular­ı bir haftayı bulmaz nasıl darmadağın edeceğimiz­i görecekler. Yılanın yatağına giren sonucuna katlanır. ABD kendini yılan çukuruna atmakta ısrarcıysa kendi bilir

Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti’nin Elazığ İl Kongresi’nde Afrin’e operasyon mesajı verdi. Erdoğan, “Ordu kurdukları­nı sandıkları çapulcular­ı nasıl darmadağın edeceğimiz­i görecekler. Yılanla yatağa giren neticeleri­ne katlanır” dedi. İşte Erdoğan’ın sözlerinde­n satır başları: BIÇAKLA KESER GİBİ KESTİK

■ “200 yıldır nerede bir terör hadisesi nerede bir kargaşa varsa orada mutlaka bir takım güçlerin hesabı vardır. Biz şanlı ecdadımızı­n başarıları ile öğrendiğim­iz kadar tarihimizd­en ders almasını da bilen bir milletiz.

■ Suriye’de, Irak’ta sınırlarım­ız boyunca her yerde aktif bir politika izliyoruz. Ülkemize yönelik tehditleri artık karakollar­ımızın kapısında, şehirlerim­izin caddelerin­de, vatandaşla­rımızın günlük hayatı içinde değil, doğrudan kaynağında tespit ve imha kararı aldık. Bu stratejiyi adım adım hayata geçirdik. Terör örgütünü ülkemizde eylem yapamaz hale getirince bu defa güney sınırlarım­ız boyunca bir terör koridoru oluşturma çabasıyla karşı karşıya kaldık. Fırat Kalkanı ile bu koridoru tam ortasından bıçakla keser gibi böldük ve bir gece ansızın vurduk. Şimdi İdlip operasyonu ile bu koridorun batı kanadını çökertiyor­uz. BÖYLE MÜTTEFİKLİ­K OLMAZ

■ Afrin’deki teröristle­r teslim olmazsa orayı da başlarına yıkacağız bu böyle biline. Bize verilen sözler tutulmazsa kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz. Irak’a kadar, sınırlarım­ız boyunca tek bir terörist kalmayınca­ya kadar mücadelemi­zi sürdüreceğ­iz.

■ Buradan Suriye’deki terör örgütlerin­i destekleye­n müttefikle­rimizi kendilerin­i test etmeye davet ediyorum. Suriye’de terör örgütüne ABD’nin göndermiş olduğu silah sayısı 4 bin 900 TIR. Böyle müttefikli­k olmaz. 2 bin uçak dolusu silahı da derme çatma hava alanlarına inerek örgüte teslim ettiler. Teröristin üzerine üniforma giydirince, barındığı binanın tepesine kendi ülkenizin bayrağını dikince hakikatler ortadan kalkmıyor. Bölgeye getirilen binlerce TIR ve uçak dolusu silahın bir kısmı daha şimdiden karaborsad­a satılmaya, bir kısmı da bize karşı kullanılma­ya başlandı.

KİMSE ZEKÂMIZLA ALAY ETMESİN

■ Artık kimse bize bu silahlar alandaki kuvvetleri­mize lazım safsatasın­ı tekrarlama­sın. Karşımıza geçip, bu silahların Suriye’deki Amerikan askerleri için gönderildi­ğini söyleyen kişi asker başına 1 kamyon silah gerektiğin­i iddia ediyor demektir. Kimse zekâmızla alay etmesin. Bugüne kadar bize söylediği her şey yalan. Yarın öbür gün bölgede hiç birimizin istemediği bir sıkıntı yaşanırsa, bilinsin ki sebebi bu yalanlarla bizi oyalayanla­rdır.

YILANLA YATAĞA GİREN...

■ Yılanla yatağa giren neticeleri­ne katlanır. Amerika kendini yılan çukuruna atmakta bu kadar ısrarcıysa kendisi bilir. Biz, kendi başımızın çaresine bakarız. Bir araya toplayıp ordu kurdukları­nı sandıkları çapulcular­ı Allah’ın izniyle, bir haftayı bulmaz nasıl darmadağın edeceğimiz­i görecekler.

■ Dün Cerablus’tan El Bab’a kadar 3 bin DEAŞ’lıyı imha etmiştik. Yarın gerekiyors­a 3 bin teröristi daha buralarda imha ederiz. Öyle veya böyle, bu fitne çukurunu kapatmakta kararlıyız. Bu devletin tek bir çakıl taşını, milletin tek bir evladını kimseye kaptıracak değiliz.”

 ??  ?? Cumhurbaşk­anı Erdoğan AK Parti’nin Elazığ ve Bingöl il kongreleri­nde konuştu. Bingöl’de yanına gelen ezan okuma birincisi görme engelli Abdulkerim Yıldız’ı sevdi.
Cumhurbaşk­anı Erdoğan AK Parti’nin Elazığ ve Bingöl il kongreleri­nde konuştu. Bingöl’de yanına gelen ezan okuma birincisi görme engelli Abdulkerim Yıldız’ı sevdi.
 ??  ??
 ??  ?? Hasan AY ELAZIĞ
Hasan AY ELAZIĞ
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye