Sabah

Beni konuşturma bak altından kalkamazsı­n

Başbakan Yıldırım: “Adalar bizim mi, Yunanistan’ın mı?” diye soruyor. Sen o soruyu bize soracağına zamanında bu adaları teslim edenlere sor. Ağzımı açtırma, konuştum mu altından kalkamazsı­n

- EDIT|R: Ulaş YILDIZ - TASARıM: Talip YARDIMCI ANKARA Ahmet TOPAL

Başbakan Yıldırım: Bu ana muhalefet liderinin yalanları bizim yaptığımız 25 bin kilometrel­ik bölünmüş yolu geçer

KILIÇDAROĞ­LU “Adaları geri alacağım” deyip “Adalar bizim mi, Yunanistan’ın mı?’ diye soruyor. Bunu bize soracağına git de zamanında bu adaları teslim edenlere sor. Ağzımı açtırma bak, konuşursam altından kalkamazsı­n. Evvelsi gün gelmişler şurada uçak maketi açmışlar. Onlar, maketten başka şey yapamazlar.

Başbakan Binali Yıldırım, dün AK Parti’nin Niğde ve Aksaray’daki il kongreleri­nde konuştu. Yıldırım, konuşmalar­ında şu mesajları verdi: ÖZGÜRLÜKLE­R ÜLKESİ: Kongreleri­miz başka partilerin­kine benzemez. AK Parti kongreleri­nde bir bayrak yarışı var. Kongreleri­mizi bayram havasında yapıyoruz. Onların kongreleri­nde ise masalar, sandalyele­r, yumruklar konuşur. Bizim kongreleri­mizde sevgi, muhabbet, Türkiye konuşulur. Her yaptığımız­ı birlik, beraberlik, kardeşliği­mizi düşünerek yapıyoruz. Hiç kimseyi kendimize benzetme arzusunda değiliz. Türkiye özgürlükle­r ülkesidir, her vatandaş inandığı gibi yaşama hakkına, kendisini ifade etme hakkına sahiptir. İTTİFAKLA BÜYÜYECEĞİ­Z: AK Parti, liderinden mahalle temsilcisi­ne, sandık müşahidine kadar “Önce Türkiye” diyenlerin partisi. AK Parti milli mutabakatl­a, ittifakla büyümeye devam edecek.

HDP’Lİ BELEDİYELE­R: Kayyum atanan 90’dan fazla belediyede 2.5 milyarlık yatırım yapılarak, bütün alt yapısı yenilendi. Daha önceki belediyele­r maalesef aldıkları paraları dağa, teröristle­re daha fazla insan öldürmesi için aktardı. Biriktirdi­kleri borç miktarı 4 milyarın üzerinde. Terörle mücadelede kazanan millet oldu.

YALANLAR GANİ: Maalesef bu anamuhalef­et partisi başkanında yalan gani. Arkasından yetişmenin imkanı yok. Bugün konuşmasın­da diyor ki, “Sözüm var, adaları geri alacağım. Adalar bizim mi, Yunanistan’ın mı?” diye soru soruyor. Sen o soruyu bize soracağına git de zamanında bu adaları teslim edenlere sor. Ağzımı açtırma, konuştum mu altından kalkamazsı­n. Diyor ki ‘Bir vatandaş Meclis önünde kendini yakmaya kalktı.’ İlave ediyor; ‘Kardeşim Meclis’in önünde niye kendini yakmaya kalkıyorsu­n. Git kendini yakacaksan Saray’ın önünde yak.’ Adama bak. Bunun yaptığı komşunun evi yanarken gidip üşüyen elini ısıtmaya benziyor. O vatandaşın yanması önemli değil. Erdoğan düşmanlığı o vatandaşın yanmasında­n daha fazla

SAĞ İKTİDARLAR: Türkiye’de hizmet hep sağ iktidarlar­da yapılmış. Koalisyon dönemleri gelmiş, istikrar gitmiş, meteliğe kurşun atar hale gelmişiz. Sonra bir yağız delikanlı çıkmış, “Artık hiç birşey eskisi gibi olmayacak” demiş, kutlu yürüyüşü 80 milyon vatandaşım­ızla başlatmış. Son 15 yıl AK Parti iktidarıyl­a Türkiye şaha kalkmış, 1 Türkiye 3 Türkiye olmuş.

MİSLİYLE KARŞILIK BULACAKLAR: Afrin’deki, Kobani’deki terör grupları ülkemizi taciz ediyor, saldırıda bulunuyor. Şunu herkes iyi bilmelidir; Türkiye’ye karşı içeriden ve dışarıdan yapılacak her türlü saldırı misliyle karşılık bulacak.

 ??  ?? Başbakan Yıldırım Niğde ve Aksaray AK Parti il kongreleri­nde konuştu.
Başbakan Yıldırım Niğde ve Aksaray AK Parti il kongreleri­nde konuştu.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye