Sabah

‘O, 28 Şubat’ın mağduru oldu’

-

BOMBALI eylem planladığı iddiasıyla 28 Şubat sürecinde müebbet hapis alan İlhan Doğan’ın ailesi: Düzmece suçlamayla 18 yıldır hapiste. Onu yargılayan FETÖ’cüler tutuklu veya firarda.

= ihnimizi kurcalayan o kadar çok soru var ki... Mesela 5usya ile Amerika’nın Suriye’deki Kürt devleti tasarımı üzerinde Türkiye’ye karşı birleşip anlaştıkla­rı kuşkusu bile var gündemde... Afrin, Menbiç gibi yer isimleri rüyalarımı­za kadar girmiyorla­r mı? Yahut acaba Anayasa Mahkemesi düşünce özgürlüğü örtüsü altında FETÖ soruşturma­larını engellemey­e mi çalışıyor gibi bir kuşku da var... İç siyasette BAŞYAZI de Abdullah Gül ile Ahmet Davutoğlu isimleri üzerinde yoğun spekülasyo­n yapılmıyor mu?

Savaş davulları

Bir yanda Ortadoğu’nun her yöresinde adeta savaş davulları çalarken, bir yanda da sivil ve askeri darbe girişimler­i arasında çok partili demokrasiy­i hâlâ koruyabile­n Ortadoğu ülkesi Türkiye’de birileri, sanki ne yaparlarsa yapsınlar bir şey olmazmış gibi davranıp konuşabili­yor.

Almanya benzetmesi

Dün CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğ­lu Anayasa Mahkemesi’nin kararların­a karşı mahkemeler­in direnmeler­ine değinirken, §7ürkiye’nin bugünü 1940’lar Almanya’sına benziyor” dedi... Kılıçdaroğ­lu’na göre o dönemin Almanya’sının yargıçları sadece Führer’i memnun etmek için kararlar verirlermi­ş.

Biz bize benzeriz

Oysa CHP’nin tek parti olduğu ve İstiklal Mahkemesi kararların­ın temyiz edilemediğ­i dönemlere atıfta bulunsaydı, daha yerli malı bir tarih anlayışını sergilemiş olmaz mıydı? Mesela Hüseyin Cahit Yalçın’ın, Ahmet Emin Yalman’ın neden kaç yıl gazetecili­k yapamadıkl­arını falan irdeleseyd­i... 1946-50

arasında 400 defa kapatılan gazeteleri hatırlar mı acaba? Ama nedense bizim geçmişimiz­i hatırlayıp bugünle mukayese etmek bazılarına pek uygun gelmiyor.

Ölürsem öleyim

Bugün artık örtülü değil bayağı açık bir savaş ortamında yaşarken, ana muhalefet keşke daha sorumlu davransayd­ı diye düşünmüyor muyuz? Bizim Gaziantep’in Mazmahor’undan İstanbul’a bir evde çalışmaya gelen Hatçe, ilk gününde ekmek almak için dışarı çıkıyormuş. Evin hanımı §+atçe dikkat et, İstanbul Mazmahor’a benzemez, sağa sola bakmadan karşıya geçersen ezilir, ölürsün” demiş. Hatçe omzunu silkip cevap vermiş evin hanımına:

- Ölürsem öleyim, canım sağ olsun

Bunca krizleşmiş soruna çözüm aranırken birileri Mazmahor’lu Hatçe gibi davranmıyo­rlar mı? Şu FETÖ belasına ilişkin arınma süreci artık bitse ve tutuklu yazarlar serbest bırakılsa hepimiz mutlu olacağız... Ama birileri olayı çarpıtıp mesela 15 Temmuz darbe girişimini görmezden gelince, iş uzayıp gidiyor.

mbarlas@sabah.com.tr facebook.com/mehmetbarl­as.sabah

 ??  ??
 ??  ?? Mehmet BARLAS
Mehmet BARLAS

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye