Sabah

Altını çizdiğim satırlar-15

-

Seni şu anda kaybetmeye katlanabil­ir miyim? Yemin ederim, dün daha az seviyordum seni. (DOSTOYEVSK­İ/ Ecinniler)

Kütüphaney­i gösterdi, “Ama bak, yolun sonuna doğru haklı çıktı Dostoyevsk­i” dedi. “Her şeyi fazlasıyla anlamak hastalıktı­r” demiş ya... Ben de hastalandı­m işte. (BARIŞ BIÇAKÇI/

Bir Süre Yere Paralel

Gittikten Sonra)

Kaç kez “doğru” kişiyi sevmek için boşu boşuna çabaladın, hatta aradığın o insanı kalbin tanıyıp bildiğinde bile? Kirpikler, koku, akıldan çıkmayan bir yürüyüş, badem kokan nefes-bütün bunlar seni mahvoluşa hazırlayan suç ortakların... (LA:REN&E DURRELL/Clea)

Kitaplar okuduğunu gördüm, kimi çok uzun, kimi çok ağırdı, sıkıcı olanları da vardı ve buna rağmen sonuna kadar okurdun. Cesaretine hep imrenmişim­dir (...) Bir kitap var ki, bitirmemiş­sin, ne yazık ki, bitiremeye­ceksin de. Ona devam etmek istiyorum. Senin yerine okuyacağım. (JEAN-LOUIS FOURNIER/ Dul)

Gencin hatıraları hemen oracıkta, bir kibrit kutusu gibi hazırdır ve kibrit kutusu kadar basittir. Yaşlı nihayeti gelmeyecek sandığı merdivenle­rden aşağı, her basamakta dura oyalana inmek suretiyle evvela loşluklard­an geçer, aydınlığa derinlikte kavuşur. (REFİK HALİD KARAY/Bu, Bizim Hayatımız) Yaşam sert. Yaşamı sert yaşamak gerek. (TE=ER g=Lh/Eski Bahçe, Eski Sevgi)

Geceyle şafağı birbirine bağlayan dakikalar uzun ve karanlıktı. Ağlayabils­em her şey daha kolay olabilirdi. İyi de, neye ağlayacakt­ım? Kimin için ağlayacakt­ım? Başkaların­a ağlamak için çok bencildim, kendime ağlamak içinse çok yaşlı. (HARUKI 0URAKA0I/Sınırın Güneyinde, Güneşin Batısında)

Telefon çalıyor ve senden haber alıp alamadığım­ı soruyorlar. Hayır, diyorum, alamadım. Kibarlığım­ızdan kırılacağı­z. Yapabilece­ğimiz bir şey olursa haber ver, diyorlar. Tabii elbette diyorum. Bağırmak istiyorum aslında. Sen dönene kadar katılarak ağlamak istiyorum. Off, Sylvie! Hayatta olmak zorundasın (...) Güneş doğdu Sylvie. Yatıyorum. Belki uyandığımd­a ararsın. Belki yoldasındı­r. Hiç olmadı, rüyamda görürüm seni. (AUDREY NIFFENEGGE­R/Üç Harfli Kelime: Aşk adlı öyküler derlemesin­den)

KaVmet EaEaRJOX#VaEaK FRm tU 606 HA60(7 \a] ·\e J|QGeU 7L 0H IaFeERRN FRm KaVmetEaEa­RJOX VaEaK

 ??  ?? Haşmet BABAOĞLU
Haşmet BABAOĞLU

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye