Sabah

Ne “filim” çeviriliyo­r orada?

-

GEnçlEr BIlmEzlEr, yAşlılAr DA BElkI unutmuşlAr­Dır: 1970 yılınDA, BIr Grup “eski demokrat”, IktIDAr pArtIsI AP’DEn Ayrılıp yEnI BIr pArtI kurmuştu. ADı DA “Demokratik” PArtI.

BAşlArınDA FErruH BozBEylI... En GEnç mEClIs BAşkAnımız...

BunlAr AP IktIDArını­n EskI DP’lIlErE “yeterinFe ilgi ve yakınlık göstermedi­ğini, onları kenara ittiğini” IDDIA EDIyorlArD­ı.

AP IçInDE BAştA DEmIrEl olmAk üzErE HErkEs EskI DEmokrAttı AmA AnlAşılAn BunlAr “daha bir” EskI DEmokrAttı. HAnI, GEorGE OrwEll’In “Hayvan Çiftliği” romAnınDA Bütün HAyvAnlArı­n EşIt, AmA BAzı HAyvAnlArı­n DAHA BIr EşIt olmAlArı GIBI...

1973 sEçImlErIn­E DE GIrDIlEr GIrmEsInE AmA HIçBIr EtkInlIklE­rI olmADı, 45 koltuktA kAlDılAr. BozBEylI Dört yıl sonrA sIyAsEtI BırAktı. Şu AnDA HAyAttADır, 90 yAşınDA, AllAH DAHA DA uzun ömür vErsIn.

BunlAr, 1946 yılınDA o zAmAnın IktIDArı CHP’yE yAptıklArı­nı Dönüp Bu sEFEr AP’yE yApmAk IstEmIşlEr, tutturAmAm­ışlArDı.

MuHAlEFEtt­E BölünmE DoğAlDır DA, IktIDArDA BölünmE çok IlGInçtIr.

HAnI InsAnın “huzur azgınlığı” DIyEsI GElIyor DA, BuGün AKP IçInDE HuzursuzlA­r vAr.

Huzursuzlu­k kAynAğı, GörünürDE, TAyyIp ErDoğAn’ın çok önE çıkıp onlArı “geri plana” ItmEsI.

GErçEktEn Bu mu, yoksA BAşkA BIr DümEn mI Dönüyor?

KAzAnırlAr­sA... İstEr ABDullAH Gül olsun (Gül pArtIyE üyE BIlE DEğIl!), IstEr BülEnt Arınç, IstEr AlI BABACAn, IstEr AHmEt DAvutoğlu, IstErsE ABüzIttIn Zırtıloğlu... PolItIkAlA­rı “AB ve ABD ile barışmak” üzErInE kurulACAk.

İlk ADım DA OHAL’I kAlDırmAk, tutuklulAr­ı sAlıvErmEk, FAlAn.

Bu yAlnızCA “7ayyip Bey’e duyulan ‘sözde dostça’ bir tepki” mIDIr, yoksA ArkAsınDA BAşkA BIr “akıl” mı vArDır?

KEnDIlErIn­E şunu sormAk IstErIm: SIz GElIrsEnIz FEtullAH DA TürkIyE’yE DönECEk mIDIr?

ABDullAH BEy GIBI kEm küm yok, nEt CEvAp IstErIm. EvEt mI, HAyır mı?

★★★

PEkI, BIr şAnslArı olABIlIr mI?

Yüz BIn ImzA toplAmAlAr­ı zor. (“Bir milyon imza toplayaFak­lar” GIBI DAnGAlAkçA BEklEntIlE­rI GEçElIm.)

TEk çArE, AKP IçInDEn 20 mIllEtvEkI­lI kAFAlAyıp BunlArın ImzAsıylA ErDoğAn’A rAkIp BIr CumHurBAşk­Anı ADAyı çıkArmAktı­r. (KI o 20 kIşI DE HEmEn ErtEsI Günü AKP’DEn kovulACAkl­ArDır!)

YEnI BIr pArtI kursAlAr, GEçEn sEçImE GIrmEmIş olDuklArı IçIn (tıpkı İyI PArtI GIBI) CumHurBAşk­AnlığınA ADAy GöstErEmEz­lEr. TEk çArE 20 kIşIlIk “suni” BIr oluşum.

AKP’nIn sEçmEn kItlEsInDE­n kAç oy kopArABIlI­rlEr?

ElDE EDEBIlECEk­lErI En Büyük BAşArı sEçImI IkInCI turA BırAktırmA­k olur, BöylECE KılıçDAroğ­lu vE AkşEnEr’lE Aynı DAlGA BoyunA GElmIş, Aynı sIyAsI çukurA Düşmüş DE olurlAr!

AyrıCA... İkInCI turDA “Erdoğan olmasın da kim olursa olsun” DIyErEk BülEnt Arınç’A oy vErECEk CHP sEçmEnlErI­nIn sAyısını vE yüzlErInIn rEnGInI GörmEk IstErDIm Doğrusu... eardic#sabaK.com.tr SMS: EAR ya] 4122·ye

gönder. (1.60 TL) MH: 444 88 81 (MESAJ) facebook.com/enginardic

 ??  ?? Engin AR',Ç
Engin AR',Ç
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye