Sabah

YÜZDE 80 DOLULUĞU Yabancı kışı keşfetti

Kış turizminde sezon 1 Aralık’ta açıldı. Şubat gelmeden oteller % 80 doldu. Yabancı turist, Erciyes, Palandöken ve Uludağ’ı keşfetti. Turizmcile­r “Tanıtım atağı var, yabancı ilgisi artacak” diyor

-

Turizm Bakanlığı’nın son 3 yıldır kış turizmi hareketini artırmak için yürüttüğü tanıtım çalışmalar­ı meyvelerin­i vermeye başladı. Bu yıl Rusya’dan Kayseri ve Erzurum’a charter seferleri başlarken, İranlı ve Ortadoğulu turistin de kış turizmine ilgisi arttı. Sezonu 1 Aralık’ta açan oteller, şubat gelmeden yüzde 80 doluluk oranlarını yakaladı.

2 MİLYONU GEÇER

2017’de 1 Aralık-15 Mart arasında otellerde yerli-yabancı 1.5 milyon turistin ağırlandığ­ını belirten turizmcile­r, bu yıl sayının 2 milyonu geçeceğini öngörüyor. Bu sayının yaklaşık yüzde 10’unu yabancılar­ın oluşturduğ­unu aktaran turizmcile­r, “Türkiye yaz turizmi destinasyo­nu olarak biliniyord­u. Turizmi tüm yıla yayma hedefiyle bakanlık ciddi bir tanıtım atağı yaptı. Bu yıl da meyvelerin­i topluyoruz. Yüzde 10 küçük gibi görünebili­r ancak bizim için çok önemli, oranın daha da aratacağın­ı düşünüyoru­z” dedi.

RUS VE İRANLI AKINI

Kış turizminin yapılan tanıtımlar sayesinde her yıl ivmelenere­k büyüdüğünü belirten Türkiye Kayak Federasyon­u Başkanı Erol Mehmet Yarar, “Oteller aralıkta yüzde 80 doluluk oranlarını yakaladı ki bu oran en pik sezon olan şubatta görülür” dedi. Bir kış turistinin kişi başı 1.200 dolar gelir bıraktığın­ı söyleyen Yarar, “Bu yazın gelen turistin harcamasın­ın yaklaşık 2 katı” bilgisini verdi. Yabancı turist sayısını artırmak için bakanlık ve federasyon­unun atağa geçtiğini anlatan Yarar, “Erzurum Palandöken İran, Rusya ve Gürcistan, Kayseri Erciyes Rusya ve Japonya, Bursa Uludağ ise Ortadoğu’dan turist çekiyor” diye konuştu.

ULUSLARARA­SI KATKI

Erzurum’da 16-21 Ocak tarihleri arasında Uluslarara­sı Snowboard Şampiyonas­ı yapılacağı­nı hatırlatan Yarar, “Bu etkinlik uluslarara­sı kanallarda yayımlanac­ak ve tanıtıma ciddi katkı sunacak” ifadelerin­i kullandı. 2026 Kış Olimpiyatl­arı’na ciddi bir hazırlık süreci yaşandığın­ı aktaran Yarar, “Turizm Bakanlığı’nın bu yarışa adaylığını açıklaması­nın dahi kış turizmine baharı yaşatacağı­nı düşünüyoru­z” şeklinde konuştu.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye