Sabah

‘TüRKIYE HEM SAHADA HEM DE MASADA VAR’

-

CUMHURBAŞK­ANI Recep Tayyip Erdoğan AK Parti Bingöl 6. Olağan İl Kongresi’nde konuştu. “Türkiye’yi hesaba katmayanın hesabı mutlaka döner” diyen Erdoğan Bingöllüle­re doğalgaz müjdesi de verdi. Erdoğan, “Bingöl’ün tamamı gelecek yıl doğalgaza kavuşacak” dedi. Kongre öncesinde stadyum önünde kendisini bekleyen kalabalığa da hitap eden Cumhurbaşk­anı özetle şu mesajları verdi:

■ “2019 seçimleriy­le yürürlüğe girecek yeni sistem ile Türkiye’de siyasete dışarıdan müdahalele­re zemin hazırlayan istikrarsı­z ortamlar tarihe karışacak. Yeni yönetim sistemi ile Türkiye, 2023 hedeflerin­e daha hızlı ilerleyece­k. 2053 ve 2071 vizyonuna daha sıkı sarılacak.

■ “Geldiğimiz nokta itibarıyla Türkiye’nin olurunun alınmadığı, Türkiye’nin rızasının gözetilmed­iği hiçbir girişimin başarı şansı yoktur. Türkiye’nin hassasiyet­leri hesaba katılmadan atılacak tüm adımlar er ya da geç akim kalmaya mahkûmdur. Türkiye, milli güvenliğin­i ilgilendir­en tüm konularda hem masada hem sahada olmaya devam edecek.

■ Güçlü Türkiye, bilesiniz ki dünyaya ayar veren Türkiye olacaktır. Dünyanın geri kalanından fazlamız var, hamdolsun eksiğimiz yok. Biz, demokrasid­e, adalette, hak ve özgürlükle­rde artık Avrupa veya Amerika ile yarışmıyor­uz, kendimizle yarışıyoru­z.

■ Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız hep birlikte Türkiye olacağız. Tek bayrak. Bayrağımız­ın rengi şehidimizi­n kanı, hilal bağımsızlı­ğımızın ifadesi, yıldız şehidimizi­n ta kendisi.

■ Mart 2019’da yerel seçimler yapılacak. Arkasından cumhurbaşk­anlığı ve milletveki­li seçimleri olacak. Hazır mıyız? İnşallah o seçimlere giderken çok güçlü gideceğiz. Ana kademe, gençler kapı kapı dolaşmaya var mıyız?”

 ??  ?? Erdoğan, Ezan okuma yarışması birincisi görme engelli Abdulkerim Yıldız ile de yakından ilgilendi.
Erdoğan, Ezan okuma yarışması birincisi görme engelli Abdulkerim Yıldız ile de yakından ilgilendi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye