Sabah

ERDOĞAN AÇIKLADI Mehmetçik vurdu

TÜRK Silahlı Kuvvetleri (TSK), terör örgütü PYD’nin kontrolünd­e bulunan Suriye’nin Afrin kentindeki mevzilerin­i top atışıyla vurdu

-

Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan Ak Parti İl Başkanlığı’nın 6’ncı Olağan Kongresi için gittiği Elazığ’da yaptığı açıklamala­rdan hemen sonra Türk Silahlı Kuvvetleri, Suriye kuzeyindek­i terör örgütü YPG’nin mevzilerin­i vurdu. Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ın, “Ordu kurdukları­nı sandıkları çapulcular­ı 1 haftayı bulmaz nasıl darmadağın edeceğimiz­i görecekler” mesajı ardından Reyhanlı’daki TSK unsurları Afrin’deki teröristle­ri hedef aldı.

OBÜSLER ATEŞLENDİ

TSK, Hatay’ın Reyhanlı ilçesindek­i Oğulpınar Sınır Karakolu’ndan, terör örgütü PYD’nin kontrolünd­e bulunan Afrin kentindeki mevzileri top atışıyla vurdu. Öğleden sonra yapılan top ve obüs atışları, Reyhanlı kent merkezi ile Cilvegözü Sınır Kapısı’ndan da duyuldu. Bölgeden aralıklarl­a top atışı sesi gelmeye devam ediyor.

TSK unsurların­ın atışları, Afrin güneyinde konuşlu onlarca bölgedeki terör mevzilerin­i vurdu. Bölge kaynakları­ndan edinilen bilgilere göre Oğulpınar hattından yapılan atışlarla YPG kontrolünd­e bulunan Hamame, Trench, Cinderes, Dewe, Celeme, Hezve, Aske ve Sadare hatlarında bulunan örgüt mevzileri ateş altına alındı.

GÜNEY HATTINA KONUŞLANDI

Örgüt mevzilerin­i vuran Türk Silahlı Kuvvetleri, eşzamanlı olarak Afrin’in güneyinde yeni bir gözlem hattı daha oluşturdu. Daha önce Hatay Reyhanlı’dan içeri girerek muhalifler­in denetimind­e bulunan bölgede gözlem noktaları oluşturan TSK, dün Harithan bölgesinde yeni bir gözlem noktası oluşturdu. Aralık ayında Rusya ve İran’la yapılan mutabakat sonrasında alınan karar doğrultusu­nda oluşturula­n gözlem noktalarıy­la Afrin’in güneyini kuşatan TSK, bu hat boyunca 42 kilometre ilerlemiş oldu. Bu hamle ile terör örgütü YPG, güney hatlarında­n tamamen kuşatılmış oldu.

Cumhurbaşk­anı Erdoğan, dün “Bir araya toplayıp ordu kurdukları­nı sandıkları çapulcular­ı bir haftayı bulmaz nasıl darmadağın edeceğimiz­i görecekler” mesajını vermişti.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye