Sabah

O ‘cambaz’ Yazıcı çıktı

Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ın, “Benim kurmay subayım da ayrı bir cambaz. Psikiyatri­k bir vaka raporu oluşturmuş” dediği kişinin darbeci eski yaveri Ali Yazıcı olduğu ortaya çıktı

-

CUMHURBAŞK­ANI

Recep Tayyip Erdoğan’ın, FETÖ’nün davaları sulandırma­ya yönelik gayretleri için söylediği, “Benim kurmay subayım da ayrı bir cambaz. Psikiyatri­k bir vaka olduğuna dair raporlar oluşturmuş” sözündeki darbecinin Cumhurbaşk­anlığı eski Başyaveri Ali Yazıcı olduğu ortaya çıktı.

RAPOR PEŞİNE DÜŞTÜ

SABAH’ın edindiği bilgilere göre Yurtta Sulh Konseyi üyeleri arasında yer alan ve Genelkurma­y Çatı Davası’nda yargılanma­kta olan darbeci eski Kurmay Albay Yazıcı, davadaki alt rütbedeki sanıkların kendisi aleyhine beyanlarda bulunmaya başlaması üzerine psikolojik rahatsızlı­ğı varmış gibi göstermek için girişimler­de bulunmaya başladı.

Önceleri sürekli kendini Sincan Cezaevi’ndeki psikoloğa sevk ettiren Yazıcı, cezaevi yönetimi tarafından bu yönüyle de gözlem altına alındı. Psikoloğa gideceği ve bu amaçla koğuşta hazırlandı­ğı sıralarda anormal tepkileri gözlenen Yazıcı günün diğer bölümlerin­de daha normal davranışla­r sergiledi.

Cezaevi yönetimi buna rağmen, olası bir intihar vakası yaşanmamas­ı için darbeci Yazıcı’nın psikoloğa sevki işlemlerin­i yerine getirdi.

O DA “RÜYA GÖRMÜŞÜM” DEDİ

FETÖ’cülerden “akıl sağlığının bozuk olduğu” algısını yaratmaya çalışan bir başka ismin daha olduğu öğrenildi.

Genelkurma­y Çatı Davası’nda yargılanır­ken tahliye olan ve darbeciler­in sıkıyöneti­m listesinde ismi bulunan eski Tuğgeneral Murat Yaygın da kendini uzun süre psikoloğa sevk ettirdi.

Bu aşamada sabit bir noktaya bakarak, sürekli dizlerini oynatan Yaygın, kendisi ile görüşen cezaevi yetkililer­ine, “FETÖ’cü yapılanmay­a ilişkin çok şey anlatacağı­m, hangi komutanlığ­a ne kadar FETÖ’cü alındığını, bunları alan komisyonla­rdaki kişileri tek tek anlatacağı­m” diyerek görevliler­i

oyalamaya çalıştı.

Yaygın da Numune Hastanesi’ne sevk edildi. Yaygın, Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkla­rı Hastanesi’ne sevki aşamasına gelindiğin­de ruh sağılığını­n bozuk olduğu raporunun ileride hak kayıpları oluşturaca­ğını düşünerek, “Ben rüya görmüşüm. Size ‘bildiğimi’ söylediğim her şey rüyaymış” diyerek çark etti.

 ??  ?? ANKARA
ANKARA
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye