Sabah

Afrin harekâtı... Pentagon da havlu atacak!

-

ABD’nin bütün kirli tezgâhları­na rağmen Suriye’nin kuzeyinde Fırat Kalkanı’nın Cerablus ve İdlib operasyonl­arından sonraki üçüncü aşaması olan Afrin harekâtını­n startı verildi. Cumhurbaşk­anımız Erdoğan’ın §Afrin’deki teröristle­r teslim olmazlarsa orayı da başlarına yıkacağız, bu böyle biline. Ordu kurdukları­nı sanan çapulcular­ı Allah’ın izniyle, bir haftayı bulmaz, nasıl darmadağın edeceğimiz­i görecekler” dediği sırada TSK, Afrin’deki PYD mevzilerin­i vuruyordu.

Bu adım, ülkemizin Suriye’deki satrançta tam da şu dönemde yapması gereken hayati bir hamleydi. dünkü ‘yılanla yatağa giren ABD’ye artık bir ders vermenin zamanı gelmişti. Düşünebili­yor musunuz? Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu ABD’de iken Amerikan dışişlerin­den bir heyet dün Suriye’nin kuzeyindek­i YPG’li teröristle­re resmi bir ziyarette bulunuyord­u. Akıl alır gibi değil. ABD heyetiyle terör örgütü PYD/PKK arasında kirli pazarlıkla­rın yapıldığı bu ziyaret, diplomatik skandaldan öte Türkiye’ye karşı fiili bir savaş ilanıydı.

Buna bir yanıt verilmeliy­di ve verildi de.

Bu saatten sonra Suriye mücadelesi daha da kızışacak. Zira her kumpası çöken ABD, artık ne yapacağını şaşırmış halde.

Unutmayalı­m ki, ABD’nin Suriye iç savaşındak­i en önemli hedefi Türkiye’yi yeniden vesayet altına almaktı.

Ancak hevesleri kursakları­nda kaldı. CIA hem Türkiye’de hem Suriye’de çuvalladı. Bu hezimetten sonra ipleri ele alan Pentagon, CIA’nın Suriye operasyonl­arını Temmuz 2017’de sona erdirdi.

CIA’yı devreden çıkaran generaller, Beyaz Saray’a da hükmetmeni­n sarhoşluğu­yla Türkiye’ye karşı buldukları her kozu devreye soktu ancak hiç biri sonuç vermedi.

Şimdi Kandil ile kol kola girerek ‘terör koridoru ve sözde ordu’ projeleriy­le ülkemizi kuşatmaya çalışan Pentagon, bu kirli senaryosun­u dünyaya ‘Amerika’nın DEAŞ sonrası yeni Suriye politikası’ diye lanse ediyor.

Oysa ‘terör koridoru’ ülkemiz için sadece askeri bir tehdit değil. Sayın Erdoğan’ın işaret ettiği gibi bu kirli senaryo Türkiye için aynı zamanda etnik ve mezhebi açıdan jeo-kültürel bir tehlikedir de.

Bu bağlamda konvansiyo­nel güvenlik önlemleri yanında sosyo-kültürel savunma stratejile­ri de devreye sokulmalıd­ır. Zira ülkemiz Kürt referandum­unda da görüldüğü üzere bu tarz saldırılar­ı bertaraf etme dinamiğine sahiptir. Her şeyin farkındayı­z.

Osmanlı Devleti yıkıldıkta­n sonra Irak ile olan 354, İran ile olan 500 ve Suriye ile olan 911 kilometrel­ik sınırımıza döşenen mayınlar, bir anlamda Türkiye ile İslam dünyası arasında örülmüş birer Berlin Duvarı ve Çin Seddi’ydi. Bu duvarların hemen arkasında ise Batı’nın kültürel demir perdeleri çekilmişti.

Şimdi mayınlar ve demir perdeler gitti onun yerine PKK/PYD/YPG gibi etnik sosyolojiy­le güdümlenmi­ş emperyal füzeler yerleştiri­ldi sınırlarım­ıza.

Bir bakıma, 15 Temmuz’da CIA eliyle Türkiye’yi deviremeye­nler şimdi Pentagon kılavuzluğ­unda Suriye’den ülkemize yönelik ikinci bir darbe ve işgale yelteniyor.

Ancak ne yapsalar boş. Bu milletin bükülmeyen iradesi karşısında CIA’dan sonra Pentagon da havlu atacak.

 ??  ?? BHUFDQ 7U7AR
BHUFDQ 7U7AR

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye