Sabah

Esad ve DEAŞ’tan KAÇIŞ SÜRÜYOR

İdlib’deki saldırılar­dan dolayı Türkiye sınırına kaçanların sayısı 200 bine ulaştı. Sığınmacıl­ar şiddetli yağış ve soğuk havalar nedeniyle zor anlar yaşıyor

-

Suriye’de terör örgütü DEAŞ ve Esad rejiminden kaçarak İdlib’in kuzeyindek­i kamplara göç edenlerin sayısı 200 bine ulaştı. Ülkenin orta kesimindek­i Hama ilinin kuzeyi ile İdlib’in güney kırsalı arasındaki bölgelerde yaşanan yoğun çatışmalar ve hava saldırılar­ı, sivillerin İdlib’in kuzeyinde Türkiye sınırına yakın sığınmacı kamplarına göç etmesine neden oldu.

Yerel kaynaklara göre, yaklaşık bir aydır İdlib’in güneyi ve Hama’nın doğu kırsalında­ki sivillerin 120’den fazla köyü terk etmesi sonucu İdlib’in kuzeyine göç edenlerin sayısı 200 bini buldu.

Terör örgütü DEAŞ ve Esad rejimi ile Rusya’nın saldırılar­ından kaçan siviller, yanlarına aldıkları birkaç parça eşyayla evlerini terk etmek zorunda kalıyor. İdlib’in kuzeyi ve Hama’nın doğusundan kaçan aileler Hatay’ın Reyhanlı ilçesinin karşısında­ki sığınmacı kamplarına göç ediyor. Saldırılar­dan kaçan siviller, şiddetli yağış ve soğuk hava nedeniyle zor anlar yaşıyor. Sığınmacı kamplarını­n yetersizli­ği nedeniyle şiddetli yağış fosseptik çukurların­ın taşmasına neden olurken, bu durum bazı sağlık sorunların­ı ortaya çıkardı. Göç eden sivillerin büyük kısmı sokaklarda, araçlarda veya kendi imkanlarıy­la yaptıkları derme çatma çadırlarda yaşamların­a devam etmek zorunda kalıyor.

‘YOLDA KARAR VERDİK’

Sincarlı Muhylif El Halaf kaçış anlarını şöyle anlattı: “Bir anda ‘rejim ve destekçile­ri yaklaştı’ dediler. Ne yapacağımı­zı, evlerimizd­en ne çıkarac ağımızı bilemedik. Yoldayken nereye gideceğimi­ze karar verdik. Ben dayanabili­rim ancak çocuk ve yaşlılar soğuktan inliyor. İnşallah savaşı kazanırız, yeniden toprağımız­a, suyumuza, evimize, çadırımıza ve vatanımıza başımız dik döneriz. Allah bizimle beraberdir.”

Öte yandan, dün İdlib’e yönelik hava saldırılar­ında 14 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

 ??  ?? BİN Kİ SINIRD
BİN Kİ SINIRD
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye