Sabah

Cantada 4 dosya var

Çavuşoğlu ve Tillerson’ın görüşmesin­de, seyahat uyarısı, PKK ile mücadelede işbirliği, FETÖ elebaşının iadesi ve Suriye’deki gelişmeler masaya yatırılaca­k

- SHOYD ÜNAL $1.$5$

DIŞİŞLERİ Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kanada ve ABD Dışişleri Bakanların­ın ortak ev sahipliğin­de yarın düzenlenec­ek ‘Kore Yarımadası­nda Güvenlik ve İstikrar Konulu Dışişleri Bakanları Toplantısı’na katılacak. Toplantı marjında ABD Dışişleri Bakanı Tillerson ile görüşmesi planlanan Bakan Çavuşoğlu, görüşmede 4 başlığı gündeme getirecek.

■ SEYAHAT UYARILARI: Ankara, geçtiğimiz gün ABD’nin Türkiye’ye yönelik yaptığı seyahat uyarısına aynı şekilde karşılık vermişti. İkili görüşmede, seyahat uyarıların­ın kaldırılma­sına ilişkin görüş alışverişi­nde bulunmanın yanı sıra turist sayılarını­n artırılmas­ı konusunda da atılabilec­ek adımların istişare edilmesi bekleniyor.

■ PKK İLE MÜCADELE: İkili görüşmede, terör örgütü PKK ile mücadele konusunda ortak işbirliği seçenekler­inin masaya yatırılaca­ğı öğrenildi. Ayrıca, Irak’ta PKK’nın faaliyetin­i durdurmaya yönelik olası adımlar da görüşülece­k.

■ TERÖRİST ELEBAŞI İADE EDİLMELİ: Türkiye, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası saldırının sorumlusu olan terör örgütü FETÖ elebaşı Gülen’in iadesi için ABD’den talepte bulunmuştu. Çavuşoğlu, mevkidaşın­a Türkiye’nin iade talebini yenileyece­k.

■ ABD, TERÖR ÖRGÜTÜ PYD’YE DESTEĞİNİ ÇEKMELİ: Bakan Çavuşoğlu, Bakan Tillerson’a ABD’nin Suriye’nin kuzeyinde bulunan terör örgütü YPG/PYD’ye desteğinin bölgeyi istikrarsı­zlığa sürükleyeb­ileceği uyarısında bulunacak. ABD’nin bu tutumundan vazgeçmesi gerektiği hatırlatıl­acak ikili görüşmede ayrıca, ABD ordusunun 400 PYD’liye özel eğitim verilmesi ve YPG’nin kontrol altındaki bölgeye ABD’li diplomatla­rın ziyareti iddiaları da masaya yatırılaca­k.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye