Sabah

CHP kongresind­e usulsüzlük gerginliği

- Erhan ÖZTÜRK/6A%A+

CHP İstanbul 36. Olağan İl Kongresi, delegeler arasında arbedeye ve liste pazarlığın­a sahne oldu.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğ­lu’nun da katıldığı gergin kongre, Bostancı Gösteri Merkezi’nde dün gerçekleşt­i. Kongrede başkanlığa aday olan Cemal Canpolat ile Canan Kaftancıoğ­lu arasındaki seçim yarışında liste pazarlığı yaşandı. Canpolat ve Kaftancıoğ­lu’nun ortasına oturan Kılıçdaroğ­lu herhangi birine açık destek vermedi. Ancak Kılıçdaroğ­lu’na yakın bazı isimlerin Kaftancıoğ­lu’nun yanında olması dikkat çekti. Deniz Baykal’a ve Muharrem İnce’ye yakın isimler, liste pazarlıkla­rının içinde yer aldı. İnce, İstanbul’un 186 delegesini­n 80’inin kendi taraftarı olduğunu belirterek, Canpolat’tan hem il yönetimine hem kurultay delegeliği­ne adamlarını yazmasını istedi.

KAPILAR ARDINDA PAZARLIK

Benzer talepler, Baykal’a yakın isimlerden de gitti. Kapalı kapılar ardında gerçekleşe­n pazarlıkla­r gün boyunca sürdü.

Kurultay delegeliği için 14 belediye başkanında­n 12’si Canan Kaftancıoğ­lu’nun listesinde, Avcılar ve Ataşehir belediye başkanları ise Cemal Canpolat’ın listesinde yer aldı.

654 delegenin oy hakkı bulunan kongrede kavga da çıktı. CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Muharrem Aktaş’la bir grup delege arasında arbede yaşandı. Kürsüye çıkan Aktaş, Sarıyer’de mahalle seçiminde usulsüzlük yapıldığın­ı iddia etti. Bunun üzerine CHP Sarıyer İlçe Teşkilatı üyesi bir grup, “Hak, hukuk, adalet” sloganları atarak Aktaş’ı yuhaladı.

 ??  ?? İSTANBUL’DA ARBEDE ÇIKTI LİSTE PAZARLIĞI YAŞANDI
İSTANBUL’DA ARBEDE ÇIKTI LİSTE PAZARLIĞI YAŞANDI
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye