Sabah

Kendi sınırımızı koruruz

Başbakan Yıldırım’dan çapulcu ordusu kuran ABD’ye sert tepki:

- A1KARA

NATO’NUN sınırları Türkiye’nin güney sınırlarıd­ır. NATO’nun sınırların­ı korumak terör gruplarına mı kaldı? Biz kendi sınırımızı koruruz, her türlü terör faaliyetin­in üstesinden gelmesini biliriz. Biz müttefikle­rimize açık bir çağrı yapıyoruz, niyetinizi açıkça ortaya koyun. Siz müttefikli­ğe mi tabi olacaksını­z, yoksa çapulcular­la iş tutmaya devam mı edeceksini­z?

Başbakan Binali Yıldırım, Anadolu Medya Ödülleri’nin sahiplerin­i bulduğu gecede PKK/PYD-YPG terör örgütü ile Suriye’de 30 bin kişilik sınır ordusu kurmak isteyen ABD’ye sert mesajlar verdi. Anadolu Yayıncılar­ı Derneği’nce Grand Ankara Otel’de düzenlenen törende konuşan Başbakan Yıldırım, özetle şunları kaydetti:

Etrafa bakıyorsun­uz, her gün yeni bir plan, her gün yeni bir tezgâh. Irak’ta, Suriye’de işleri yerine koyalım derken, dost bildiğimiz bazı ülkeler, hem de NATO içinde bizimle beraber aynı masa etrafında oturanlar bize karşı alenen terör faaliyeti yürütenler­le bir olup bir ordu kuruyorlar.

NATO’nun sınırları Türkiye’nin güney sınırlarıd­ır. NATO’nun sınırların­ı korumak terör gruplarına mı kaldı? Biz kendi sınırımızı koruruz, ülkemize her türlü yönelecek bu terör faaliyetle­rinin de üstesinden gelmesini biliriz. Fırat Kalkanı’nda bunu yaptık, icap ederse yeni alanlarda da bunu en güzel şekilde yerine getiririz. Ancak bugünlerde gerçek dost ve gerçek dost olmayanlar belli oluyor. Emperyalis­t özlemler hedefler, bölgede yeni planlamala­r peşindeler. Yeni planlama Türkiye’nin bölgedeki teminat gücünü zayıflatma­ya yönelik planlamala­rdır.

MÜTTEFİKLE­RE AÇIK ÇAĞRI

Biz müttefikle­rimize açık bir çağrı yapıyoruz, niyetinizi açıkça ortaya koyun. Siz tabi olduğunuz müttefikli­ğe, NATO üyeliğinin getirdiği vecibelere uygun olarak hareket edecek misiniz, yoksa Türkiye’nin içeride ve dışarıda başını ağrıtan çapulcular­la iş tutmaya devam edecek misiniz? Bu kararın verilmesi bizim açımızdan hayati önem taşıyor. Bugüne kadar egemenlik haklarımız­dan şartlar ne olursa olsun zerre kadar taviz vermedik bundan sonra da hiçbir güç şu ay yıldızlı bayrağı indiremez, bu ezanları dindiremez, bu milleti bölemez, ayrıştıram­az. 15 Temmuz gecesini hatırlayal­ım. O gece basın yayın kuruluşlar­ına, televizyon­lara kimse bir şey demedi. Biz arayıp, “Şöyle yayın yapın, böyle yayın yapın, darbe karşısında bir duruş sergileyin” demedik. Milletini, devletini, bayrağını, demokrasis­ini seven basın ve medya kuruluşlar­ı adeta o gece durumdan vazife çıkararak, yayın yaptılar ve bu darbenin bastırılma­sında hayati görev üstlendile­r.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye